Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 17:31

Κάλεσμα για καθαρισμό της Γιάλοβας την Κυριακή

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Εθελοντικός καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας (περιοχή Διβάρι), με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών. Τη δράση στηρίζουν το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και ο οργανισμός νεολαίας Κ.Α.ΝΕ...

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10.00 το πρωί στο Παλιό Αντλιοστάσιο ενώ για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα ξεκινήσει λεωφορείο από την Καλαμάτα το πρωί της Κυριακής χωρίς κόστος μετακίνησης. Οι συμμετοχές δηλώνονται έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Φωτεινή Αράπη, τηλ. 6947770078 και κ. Διονύσης Παπαδάτος, τηλ. 6986689093.

H λιμνοθάλασσα

“Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και ιδιαίτερα των μεταναστευτικών πτηνών. Αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο ταξίδι τους από την Αφρική για τη βόρεια Ευρώπη. Πλήθος θηλαστικών, ερπετών, αμφίβιων και ψαριών έχουν εδώ τον βιότοπό τους, με κυριότερο τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Παράλληλα, η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ζώνη αρχαιολογικής προστασίας, αφού διαθέτει μοναδικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν. Φορέστε άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια και λάβετε μέτρα προστασίας από τον ήλιο.

Εκτός από την απομάκρυνση των απορριμμάτων, στόχος είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε την αξία της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος. Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε την δράση προσφέροντας λίγο από τον χρόνο και την καλή σας διάθεση.

Όλοι Μαζί Μπορούμε να Κάνουμε τον Τόπο μας πιο Όμορφο!” σημειώνουν οι διοργανωτές.