Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 18:22

Διάσχιση της Βασιλικής με προορισμό την Μαυροβούνα και την Αννίνα

φωτό "Μπούρμπουνας" φωτό "Μπούρμπουνας"

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ 
Κάθε εξόρμηση στη φύση είναι μοναδική όμως η εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, την οποία διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, θα είναι ακόμα πιο μοναδική γιατί οι ορειβάτες και πεζοπόροι θα κινηθούν μέσα στο εκπληκτικό ελατοδάσος της Βασιλικής μέχρι να φτάσουν τις κορφές Μαυροβούνα και Αννίνα…

Όπως σημειώνει στο κάλεσμά του ο Ορειβατικός, “στο πανέμορφο δάσος της Βασιλικής θα βρεθούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα σπουδαιότερα δάση της χώρας. Αποτελεί σημαντικό καταφύγιο για πολλά είδη ζώων, ενώ πολύτιμα θεωρούνται τα απομεινάρια των πανάρχαιων δέντρων όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, κατά την αρχαιότητα έπαιζαν οι νύμφες.

Στην ανατολική πλευρά του Ταϋγέτου, δεσπόζουν η Μαυροβούνα και η Αννίνα. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο κορυφών η απλόχερη θέα που σου προσφέρουν προς όλες τις κορυφές του Ταϋγέτου. Από εκεί, η θέα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτική καθώς όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου θα αποζημιωθείς.

Οι ορειβάτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Αναχώρηση από Καλαμάτα για την 1η ομάδα - που θα επιχειρήσει την ανάβαση στη Μαυροβούνα- το Σάββατο 14 Απριλίου και ώρα 13:00 μ.μ. Η 2η ομάδα θα αναχωρήσει την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 06:30 π.μ. με στόχο να ανέβει, μαζί με την 1η ομάδα, στην κορυφή Αννίνα.

Βαθμός δυσκολίας: 2 (μέτριας δυσκολίας - κατάλληλος για αρχάριους με σχετικά καλή φυσική κατάσταση)

Ώρες πορείας: 4 +/-

Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 21:00μ.μ., τηλ.: 27210 97733)”.