Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 13:06

Στο Φαράγγι του Βουραϊκού με τους “Συνοδοιπόρους στη Φύση”

Στο Φαράγγι του Βουραϊκού με τους “Συνοδοιπόρους στη Φύση”

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου οι “Συνοδοιπόροι ΣΤΗ ΦΥΣΗ”...

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος: «Το τοπίο στο βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου χαρακτηρίζεται από κροκαλοπαγές τείχος που αυλακώνεται από παράλληλες χαράδρες, ξεκινώντας από τα εσωτερικά υψίπεδα και φτάνουν λίγα χιλιόμετρα πριν το επίπεδο της θάλασσας. Σ΄ αυτό το κροκαλοπαγές τείχος είναι σκαμμένο το φαράγγι του Βουραϊκού.

Στα κάθετα τοιχώματα του φαραγγιού διασώζονται πολύ ενδιαφέρουσες και σπάνιες φυτοκοινωνίες μοναδικών ειδών, χαρακτηριστικές των βραχωδών βιότοπων της ανατολικής Μεσογείου, όπως η καμπανούλα των βράχων Campanula versicolor, το αρωματικό Teucrium pollium και η μικρή φτέρη Ceterach officinarum.

Από το Φαράγγι του Βουραϊκού περνά ο μύθος που θέλει τον Ηρακλή να τραβά μια μαχαιριά με το σπαθί του στη θέση «Πόρτες», κόβοντας στα δύο το βράχο που του έκλεινε το πέρασμα για να φτάσει κατ’ άλλους στον Ευρυσθέα, κατ’ άλλους στην αγαπημένη του Βούρα την κόρη της Ελίκης. Από τη Βούρα, πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός, που οι αρχαίοι τον έλεγαν «Ερασίνο». Άλλο όμως ο μύθος και άλλο ο νόμος της Φύσης που δίνει στο μοναδικό αυτό φαινόμενο αξεπέραστη ομορφιά».

Κόστος συμμετοχής: 18 ευρώ, Φοιτητικό 14 ευρώ.
Μετακίνηση: Με λεωφορείο.
Αναχώρηση: Από Νέδοντος και Σόλωνος.
Ώρα αναχώρησης: 7:30 π.μ. – Επιστροφή περίπου στις 9:30 μ.μ. λόγω χρόνου μετακίνησης.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες,  Άντζελα Τοτάκη (αρχηγός πεζοπορίας), τηλ: 6944578933

Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται -με την καταβολή των χρημάτων- μέχρι την Πέμπτη (24/10/2019) για την καλύτερη οργάνωση.

Τί χρειάζεται να έχετε μαζί σας: Γυαλιά, καπέλο, αθλητικά παπούτσια, ή ορειβατικό μποτάκι. Σακίδιο πλάτης με νερό και ελαφριά τροφή. Αντιανεμικό ή μπουφάν, δεύτερη αλλαξιά ρούχων και δεύτερα αθλητικά παπούτσια. Τους χειμωνιάτικους μήνες πάντα να έχετε αδιάβροχο μαζί σας και φυσικά το ατομικό σας φαρμακείο.

https://www.facebook.com/synodiporistifisi/