Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 00:00

Πεζοπορία στο δάσος της Σκυρίτιδας

Πεζοπορία στο δάσος της Σκυρίτιδας

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«Εποχή των κερασιών και το καταλληλότερο μέρος για να βρεθείς είναι η Βλαχοκερασιά Αρκαδίας και το δάσος Σκυρίτιδας» λένε οι άνθρωποι του Ορειβατικού Συλλόγου, που ετοιμάζονται για εξόρμηση στην περιοχή αυτή την Κυριακή. Μια πεζοπορία στο πανέμορφο δάσος και τις πηγές του Ευρώτα…

"Η περιοχή του Δάσους της Σκυρίτιδας απ’ όπου πηγάζει ο ποταμός Ευρώτας βρίσκεται στα νότια του νομού Αρκαδίας καταλαμβάνοντας μια έκταση 40.000 στρεμμάτων. Το υψόμετρο της έκτασης κυμαίνεται μεταξύ 650 μ. και 1.100 μ. Η καταπράσινη αυτή περιοχή έχει βόρεια το Μαίναλο, δυτικά τον Ταΰγετο, ανατολικά τον Πάρνωνα και νότια το άνοιγμα μεταξύ του Πάρνωνα και του Ταΰγετου όπου βρίσκεται και η πεδιάδα της Σπάρτης. Είναι ο πρώτος τεχνητός δρυμός της Ελλάδας, έργο του δασολόγου και συγγραφέα Τάσου Στεφάνου, για τον οποίο υπήρξε όνειρο ζωής επί 60 χρόνια. Τελικά το πραγματοποίησε το 1976, όταν έπεισε τους κατοίκους του χωριού Βλαχοκερασιά και των γύρω χωριών να ασχοληθούν με τη φύτευση πεύκων, ελάτων και καστανιών, συνθέτοντας ένα περιβάλλον απόλυτα φυσικό. Σήμερα υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία και ποδήλατο".
Ώρες πορείας: 5
Βαθμός δυσκολίας: 1
Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας).
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6938273894.