Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 17:18

Πρώτα ψηφίζουν μετά πάνε Ρίντομο

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
«Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ημέρα δημοψηφίσματος, ημέρα για το αν θα πούμε το ναι ή το όχι...

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας λέει το ναι. Λέει το ναι, όπως κάθε Κυριακή, στην ορεινή φύση και στη χαρά και ενέργεια που μας χαρίζουν τα βουνά μας. Λέει το ναι στο φαράγγι του Ριντόμου. Ο Σύλλογός μας λέει επίσης και το όχι από την αποχή στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έτσι λοιπόν η συνάντησή μας για την εξόρμηση στο Ρίντομο θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής ώστε να υπάρχει πριν διαθέσιμος χρόνος για τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για την εξόρμηση της ερχόμενης Κυριακής.
«Το φαράγγι του Ριντόμου - Κοσκάρακας είναι ένα από τα πιο σπουδαία πεζοπορικά φαράγγια της Ελλάδας και το πιο μεγάλο και σημαντικό στον Ταΰγετο. Παρ’ όλο που δεν είναι τόσο γνωστό όσο άλλα αντίστοιχα φαράγγια όπως αυτό της Σαμαριάς ή του Βίκου στην ουσία δεν έχει να ζηλέψει και πολλά πράγματα από αυτά. Ξεκινά τη μεγάλη του διαδρομή κατευθείαν από τις ψηλές κορυφές του Ταϋγέτου για να καταλήξει μετά από πολλά χιλιόμετρα στην παραλία της Σάνταβας. Η συνολική του διάσχιση απαιτεί τουλάχιστον δύο ημέρες μακράς πεζοπορίας. Εμείς την ερχόμενη Κυριακή θα περπατήσουμε στο πιο όμορφο τμήμα του ξεκινώντας την πορεία μας από τις Γαϊτσές και το Πηγαδιώτικο γεφύρι για να καταλήξουμε μετά από περίπου 6 ώρες στη γέφυρα της Κοσκάρακας στο δρόμο που ενώνει την Καλαμάτα με τη Μάνη. Για τους πιο τολμηρούς θα υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσουν για ακόμη 3 ώρες μέχρι την όμορφη παραλία της Σάνταβας τερματίζοντας την πορεία με μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της περιοχής».
Βαθμός δυσκολίας: 2 με 3
Ώρες πορείας: πάνω από 6
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλέφωνα 6976830694 και 6947533764.

*Η προγραμματισμένη εξόρμηση στη Βόρεια Εύβοια αναβάλλεται λόγω των έκτακτων γεγονότων και της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος