Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 11:59

Αναδάσωση με μαύρη πεύκη την Κυριακή στον Ταΰγετο

Αναδάσωση με μαύρη πεύκη την Κυριακή στον Ταΰγετο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ
Πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους του απευθύνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας για να συμμετάσχουν στην αναδάσωση που θα γίνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον Ταΰγετο. Την αναδάσωση διοργανώνει η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας και το Δασαρχείο Καλαμάτας...

«Η δράση αυτή αποτελεί τμήμα μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια από τις παραπάνω υπηρεσίες με στόχο την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007. Οι σπόροι Μαύρης Πεύκης που είχαν συλλεγεί από τον Ταΰγετο στάλθηκαν σε ειδικά φυτώρια στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν διαθέσιμα περί τα 300.000 δενδρύλλια τα οποία, αν δεν φυτευτούν την επόμενη περίοδο, θα πρέπει να καταστραφούν. Ο Ταΰγετος, η προστασία του περιβάλλοντός του και η ανάδειξή του, αποτελούν σημεία πρώτης προτεραιότητας για το σύλλογό μας. Η ανταπόκρισή μας σε δράσεις αυτού του είδους είναι αυτονόητη, τόσο την ερχόμενη Κυριακή, όσο και οποιαδήποτε άλλη στιγμή χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία στις ίδιες ή άλλες περιοχές.
Η αναχώρηση από το σύλλογό μας θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής. Θα μεταβούμε στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν καθοριστεί επί της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, στην περιοχή του Τουριστικού Περιπτέρου και στις εγκαταστάσεις του Δασονομείου Αλαγονίας (Κρατικό Εργοστάσιο Ξυλείας). Εκεί ειδικά συνεργεία θα βρίσκονται στις θέσεις των περιοχών που θα φυτευτούν και θα μας κατευθύνουν παρέχοντας τις ανάλογες οδηγίες».
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Ορειβατικού, στο Ανατολικό Κέντρο (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλέφωνα 6977 716580, 6944 574797.
Για περισσότερες πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Δ/νσης Δασών Μεσσηνίας και το δασαρχείο μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 27210 20820 και 27210 22510.
Λόγω της σημαντικότητας της συγκεκριμένης δράσης, η προγραμματισμένη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου στο Παναιτωλικό ακυρώνεται.