Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 13:31

Στην Ξεροβούνα με τον Ορειβατικό Καλαμάτας

ΤΑΫΓΕΤΟΣ
«Έφτασε η ώρα για χειμερινές αναβάσεις» λένε τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, που την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκέμβρη θα βρεθούν στην κορυφή της Ξεροβούνας, στον Βόρειο Ταΰγετο!...

«Το χιόνι έχει ντύσει λευκές τις ψηλές κορυφές αλλά και την κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου. Κι αν πρόσκαιρα κατέβηκε χαμηλότερα ώστε να γίνει ορατό και από την Καλαμάτα, σύντομα υποχώρησε και πάλι. Όμως στην αλπική ζώνη ήρθε για να μείνει. Να παραμείνει, παρά την όποια βελτίωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες μέρες, έως το τέλος της χειμερινής περιόδου.
Η ανάβαση στην Ξεροβούνα είναι η τελευταία επίσημη εξόρμηση του Συλλόγου για το 2015. Παρά το γεγονός όμως αυτό, αναμένεται να έχουμε αρκετές «πρωτιές». Πέρα από το πρώτο μας χιόνι που περιμένουμε να συναντήσουμε για αυτόν το χειμώνα, θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή που στο σύνολό της κάνουμε για πρώτη φορά και επίσης ο Ανδρέας που την επέλεξε αναλαμβάνει για πρώτη φορά αρχηγός εξόρμησης στο σύλλογο.
Η Ξεροβούνα (1.952 μ.) είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του Ταϋγέτου και η ψηλότερη στο βόρειο τμήμα του. Η προσέγγισή μας την επόμενη Κυριακή 20/12/15 θα γίνει από την πλευρά της Λακωνίας και θα έχει ως αφετηρία το χωριό Λογγάστρα από όπου θα καλύψουμε μια υψομετρική διαφορά ως την κορυφή της τάξης των 1.100 μ. Η επιστροφή θα γίνει από τη διαδρομή που καταλήγει στους Σουστιάνους».
Βαθμός δυσκολίας: 6+
Ώρες πορείας: 9
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6942569223.
Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 18/12.