Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 17:48

Το ΠΑΜΕ για τον απολυμένο συμβασιούχο που επιστρέφει στην εργασία του

Το ΠΑΜΕ για τον απολυμένο συμβασιούχο που επιστρέφει στην εργασία του

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Η πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείων του δημοτικών υπαλλήλων της Μεσσηνίας είναι υπόλογη για την προκλητική σιωπή της όσον αφορά την απόλυση του συμβασιούχου του Δήμου Καλαμάτας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, μετά τη δικαίωση του απολυμένου αλλά και των Σωματείων του ΠΑΜΕ, καθώς με προσωρινή διαταγή της δικαιοσύνης ο εργαζόμενος επιστρέφει στην εργασία του..

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή του μετά την εξέλιξη της προσωρινής διαταγής τονίζει: «Δικαιώθηκε ο  συμβασιούχος στην καθαριότητα  του Δήμου Καλαμάτας και  με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου επιστρέφει στην εργασία του. Ο συμβασιούχος απολύθηκε με απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ύστερα από αναφορά του διευθυντή καθαριότητας και πρώην στελέχους της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο συμβασιούχος ήταν επικεφαλής της επιτροπής αγώνα που συντόνιζε τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα, το καλοκαίρι, για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον αγώνα των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τον εργαζόμενο με ταξική αλληλεγγύη, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, που είναι  υπόλογη για την προκλητική της σιωπή και συναίνεση στην απόλυση».