Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 19:32

Έκκληση για μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης

Έκκληση για μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης

Θανάσης Πετράκος και Σαράντος Αλεξανδρής

«ΕΓΚΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς, να αντιδράσουν μαζί με το προσωπικό της ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης, κάτι που αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί αύριο επίσημα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, απεύθυναν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος και ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΛΑΕ Σαράντος Αλεξανδρής…

Με την απόσυρση από το καλάθι της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές, του ξεπουλήματος του Αμυνταίου, στο καλάθι έχουν μπει πλέον λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής, που σημείωσε ότι ο υπουργός θα κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις του στους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συνάντηση που θα έχουν αύριο.

Αυτή η εξέλιξη, υπογράμμισε, πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί γιατί πρόκειται για έγκλημα, δεδομένου ότι ξεπουλιέται περιουσία του ελληνικού λαού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον πρόσθεσε ότι ξεπουλιέται ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ότι η εξέλιξη αυτή θα πλήξει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ και θα επηρεάσει τις περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, από τις οποίες προέρχονται οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Μεγαλόπολης.

Επιπλέον ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε τους βουλευτές να μην συμβάλουν σε αυτό το έγκλημα, τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν δώσει στην προεκλογική περίοδο του 2015.

Τέλος ανέφερε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη για το θέμα στη Μεγαλόπολη, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, κατοίκων, φορέων της αυτοδιοίκησης, σωματείων, άλλων φορέων. Μάλιστα ο Σαράντος Αλεξανδρής είπε ότι ενδεχομένως θα παρευρεθεί και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, σχολιάζοντας ότι οι περιστάσεις απαιτούν «να βγούμε επιθετικά» και υπονοώντας ότι ο υπουργός δεν θα γίνει δεκτός με ανοιχτές αγκάλες. Τέλος, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει αγώνας όλου του λαού διότι αφορά άμεσα το συμφέρον του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Ο Θανάσης Πετράκος από την πλευρά του σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να μετονομαστεί σε Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης σε Γιάννης Μανιάτης (πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), γιατί όχι μόνο κάνουν ό,τι έκαναν οι προκάτοχοί τους όσον αφορά τη ΔΕΗ και τον πλούτο της χώρας αλλά ακόμη και χειρότερα.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας των εξελίξεων με τις μονάδες της ΔΕΗ και υπογράμμισε ότι η μεταχείριση και το ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της χώρας δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά του πλανήτη. Σχολίασε μάλιστα ότι εάν έκανε τα ίδια ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα θα τον κατηγορούσαν στην Ελλάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ ως δικτάτορα.

Ο Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα ξεπουλήματος, χρεωκοπίας και καταστροφής της ΔΕΗ υπέρ των ιδιωτικών ομίλων της ενέργειας και ζήτησε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από τους εργαζόμενους και τους φορείς στη Μεγαλόπολη.
Στ.Μ.