Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 17:08

Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΚ

Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΚ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Δεν μπόρεσε να μπει σήμερα στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος, διότι το Σωματείο Εργαζομένων το κλείδωσε και έκανε μιας μορφής κατάληψη, ως διαμαρτυρία για την αδιαφορία του, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, απέναντι στα αιτήματά τους αλλά και για «τις παρεμβολές σας που έχουν αναστατώσει την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας»…

Τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου κρέμασαν στην πόρτα του γραφείου του προέδρου της ΔΕΥΑΚ ένα φύλλο χαρτί που έγραφε ότι αυτό τελεί υπό κατάληψη, ενώ σε άλλο χαρτί του Σωματείου που επίσης κρεμάστηκε στην πόρτα υπήρχε το εξής κείμενο: «Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας, από 12:00 έως 14:30 το γραφείο σας βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη. Μας αναγκάσατε με την αδιαφορία σας στα αιτήματά μας και τις παρεμβολές σας που έχουν αναστατώσει την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας.

Απαιτούμε:

-Άμεση υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας

-Άμεση κατάθεση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

-Σεβασμό από μέρους σας των υπηρεσιακών διαδικασιών που προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί για τη ΔΕΥΑΚ».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ από το πρωί είχε προσκαλέσει τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για θέματα της Επιχειρήσεις, η οποία δεν γινόταν να δοθεί στο γραφείο του και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία εξόφλησης των λογαριασμών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ζήτησε από το Σωματείο να τον αφήσουν τουλάχιστον να πάρει από το γραφείο του τον υπολογιστή του και τα έγγραφά του για να δουλέψει, σημειώνοντας στο σχετικό έγγραφό του: «Σεβόμενος την κατάληψη που πραγματοποιείται στο χώρο εργασίας μου, παρακαλώ όπως μου δώσετε τον η/υ και τα έγγραφα του γραφείου μου, ώστε να εργαστώ πάνω σε πολύ σημαντικά θέματα της καθημερινότητας της ΔΕΥΑΚ.

Επιπλέον, σας καλώ όπως προσέλθετε σε προκαθορισμένη ώρα για τη συζήτηση των αιτημάτων που θέτετε».

Η επίσης έγγραφη απάντηση του Σωματείου στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ήταν: «1) Σεβόμενοι την επιθυμία σας, μετά τις 2:30 που λήγει η κατάληψη μπορείτε να εργαστείτε όπως επιθυμείτε. 2) Ορίστε μας ώρα και θα έλθουμε».
Στ.Μ.