Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 18:31

Το ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο: Όχι κατασχέσεις από το Δήμο σε μικροοφειλέτες

Το ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο: Όχι κατασχέσεις από το Δήμο σε μικροοφειλέτες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΠΡΩΙ 
Με το αίτημα να μην προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας σε κατασχέσεις από μικροοφειλέτες, καθώς από την πρωτομαγιά και μετά οι Δήμοι θα μπορούν να κάνουν κατασχέσεις όταν οι οφειλές ξεπερνούν τα 500 ευρώ, το ΠΑΜΕ αύριο, Παρασκευή, το πρωί, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί…

“Οι δήμοι ξεκινούν κατασχέσεις για χρέη από 500 Ευρώ! Να μην περάσει - Όλοι στον αγώνα!”, τονίζει το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωση του οποίου επισημαίνονται τα εξής: “Με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από 1η Μαΐου αρχίζουν οι κατασχέσεις για χρέη σε δήμους από 500 ευρώ.

Είναι επικίνδυνη απόφαση για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους ξεκινούν από τα 500 ευρώ! Τη στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ και το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο.

Ο στόχος της κυβέρνησης, είναι διπλός. Από τη μία θέλει να εισπράξουν οι δήμοι αυτά τα χρέη ώστε να διατηρήσει τη μικρή χρηματοδότηση προς τους δήμους και από την άλλη, θέλει αυτά τα έσοδα να τα εντάξει στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που διαφημίζει.

Οι οφειλές στους δήμους είναι ανταποδοτικά τέλη, νερό, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, τέλη νεκροταφείου, κλήσεις τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, τέλος ακίνητης περιουσίας κλπ.

Λένε ψέματα πως στόχος είναι οι μεγαλοοφειλέτες, αυτοί υπήρχαν και υπάρχουν με την ανοχή των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων. Ποιος τους εμποδίζει να το κάνουν και τώρα, νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει αλλά λείπει η πολιτική βούληση γιατί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια μπροστά σε μεγαλοοφειλέτες για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από το γράμμα του νόμου. Αντίθετα πρέπει να πάρει απόφαση αντίθεσης της στις παραπάνω αποφάσεις.

Επίσης η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έχει σοβαρές ευθύνες για τα χαράτσια που επιβάλει στους δημότες της πόλης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους επαγγελματίες και τις ενώσεις τους, να πάρουν αγωνιστική θέση το αμέσως επόμενο διάστημα και να διεκδικήσουν:

  •       Με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να απαλλαγούν από τους πλειστηριασμούς όσοι παίρνουν Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, οι μακροχρόνια  άνεργοι, τα Αμεα, οι πολύτεκνοι, και όσοι είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν στις δομές φτώχειας των δήμων πχ κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία κλπ.
  •       Με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές.
  •       Ο δήμος να πάρει μέτρα για να εισπράξει τις οφειλές από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.
  •       Ο Δήμος να αποφασίσει τη διαγραφή όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες που δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. Για να γίνει αυτό πρέπει να απαιτήσει από την Κυβέρνηση να του δώσει την δυνατότητα να μπορεί να τα διαγράψει. Να μην κρύβονται πίσω από τον Νόμο. Να το διεκδικήσει!”.