Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 12:49

Επιμένει το Εργατικό Κέντρο: Δώστε πίσω το αμφιθέατρο

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο αίτημα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου η επιστροφή του αμφιθεάτρου, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ΟΑΕΔ, στο Δήμο Καλαμάτας. Η διοίκηση κρέμασε και πανό στο κτίριο, το οποίο γράφει “Παράδοση του αμφιθεάτρου στο Εργατικό Κέντρο”, αλλά και άλλο ένα που γράφει “Το κτήριο αυτό έχει φτιαχτεί με εισφορές εργαζομένων και σε αυτούς ανήκει”. Σημειώνεται ότι με το καθεστώς που ισχύει, στο αμφιθέατρο του κτιρίου δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι συνελεύσεις των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου, τα οποία αναζητούν αίθουσες έξω, όπως έγινε πρόσφατα με τη συνέλευση του Σωματείου των εργαζόμενων στην καπνοβιομηχανία Καρέλια…

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι το κτίριο έχει ανεγερθεί με χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων και γι’ αυτό εκείνο πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Επισημαίνει δε ότι το ίδιο το Εργατικό Κέντρο ζήτησε να αλλάξει η μελέτη για το αμφιθέατρο, η οποία ως είχε αρχικά κάλυπτε τις ανάγκες μόνο για τις συνελεύσεις των Σωματείων και όχι για τη φιλοξενία μεγαλύτερων εκδηλώσεων της πόλης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τον επιμερισμό του κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα και την πληρωμή των λογαριασμών, που επειδή έμειναν απλήρωτοι ανήλθαν στο ποσό άνω των 50.000 ευρώ, φαίνεται ότι επιτέλους αποδέχτηκαν και οι τρεις χρήστες χώρων του κτιρίου τον επιμερισμό που είχε αποφασίσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Οι χρήστες είναι το Εργατικό Κέντρο, που αναγκάστηκε να προβεί σε καταγγελίες και να απευθυνθεί σε υπουργούς ώστε να συμφωνήσουν επιτέλους όλοι να πληρώσουν, ο Δήμος Καλαμάτας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Εργατικό Κέντρο έχει υποβάλει επίσημα το αίτημά του στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για την επιστροφή του αμφιθεάτρου και αναμένει την απάντηση του Οργανισμού ώστε είτε να πάρει πίσω την αίθουσα είτε να καθορίσει το πλαίσιο συνέχισης της διεκδίκησης.
Στ.Μ.