Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 15:04

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Από την απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2012 Από την απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2012

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ 
Οι μάχες της κυβέρνησης για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων δεν αρκούν και χρειάζεται τη μάχη να δώσουν και οι εργαζόμενοι, υποστηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο…

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σημειώνει: “132 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι.

Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα, ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, με τη νομοθέτηση της ουσιαστικής επαναφοράς τους από τον Αύγουστο του 2018, μάχη που συνεχίζεται.

Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις, ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες.

Οι εργαζόμενοι, με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα, παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά και δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας για τη συνέχιση των αγώνων του κόσμου της εργασίας.

Όλοι και όλες στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας”.