Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 22:55

Δαπάνες για πυροπροστασία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Δαπάνες για πυροπροστασία και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ 
Η προτεραιότητα και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, όπως έδειξε η τραγωδία στην Αττική, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το οποίο ανακοίνωσε ότι συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα ταξικών συνδικάτων της Αττικής και του ΠΑΜΕ για άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πληγέντες…

Επιπλέον στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι “δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε την ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού και την σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ' επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.
Και αυτή η τραγωδία, όπως και η τραγωδία από τις πρόσφατες πλημμύρες, οδηγούν στο συμπέρασμα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα: Τα έργα ζωτικής σημασίας, που έχουν να κάνουν με αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, δεν επιλέγονται, γιατί δεν έχουν κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σχέδια και μέτρα σκοντάφτουν πάνω στην εμπορευματική χρήση της γης, άλλα αντιφάσκουν με τα διάφορα επιχειρηματικά επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των «αναπτυξιακών» σχεδιασμών. Δαπάνες για την πυροπροστασία, την ενίσχυση της Πυροσβεστικής δεν υλοποιούνται ενώ την ίδια στιγμή ιεραρχούνται στρατιωτικές δαπάνες με ΝΑΤΟικά κριτήρια.
Αυτήν την πολιτική υπηρετεί και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις”.