Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 11:37

Τρίτη ημέρα απεργίας πείνας για τον Στράτο Δασκαρόλη

Τρίτη ημέρα απεργίας πείνας για τον Στράτο Δασκαρόλη

ΜΕ ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
Συνεχίζει για τρίτη ημέρα την απεργία πείνας ο Στράτος Δασκαρόλης που βρίσκεται έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας με το αντίσκηνό του, κάτω από τα δέντρα και μπροστά στην οδό Ψαρών. Με την απεργία πείνας που κάνει ο Στράτος Δασκαρόλης διαμαρτύρεται για το άδικο χαράτσι των 250 ευρώ που έχει επιβληθεί σε όσους δεν ανανέωσαν έγκαιρα την ασφάλιση του οχήματός τους. Ειδικότερα, τονίζει ότι το άδικο είναι ότι η πληρωμή του χαρατσιού αυτού είναι προϋπόθεση προκειμένου να ανανεωθεί η ασφάλιση του οχήματος ενώ θα έπρεπε το πρόστιμο να διαχωριστεί από την ασφάλεια…

Ο Στράτος Δασκαρόλης δηλώνει ότι δεν έχει κουραστεί από την πείνα, υπογραμμίζει όμως ότι τον έχει απογοητεύσει και του έχει ρίξει το ηθικό η απάθεια που τόνισε ότι δείχνει ο κόσμος, ο οποίος ανέφερε ότι τον προσεγγίζει, του μιλάει, του λέει ότι συμφωνεί μαζί του ότι πρόκειται για άδικο χαράτσι ωστόσο δεν αντιδρά.

Ο ίδιος άνθρωπος πριν λίγους μήνες φυλακίστηκε επειδή, στο πλαίσιο της πολιτικής ανυπακοής, αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο για τη διέλευση από τα διόδια χωρίς να καταβάλει αντίτιμο. Τότε δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στον αγώνα του σε όλη την Ελλάδα και η πολιτεία αναγκάστηκε να αλλάξει το πλαίσιο που όριζε τη φυλάκιση όσων δεν πληρώνουν.

Στ.Μ.