Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 00:15

Για την κατάσταση στο Ξενοδοχείο "Πανελλήνιον" Καλαμάτας

Για την κατάσταση στο Ξενοδοχείο "Πανελλήνιον" Καλαμάτας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ* 
Οι εργαζόμενοι στο Ξενοδοχείο "Πανελλήνιον" (λιμάνι Καλαμάτας)  διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Είναι απλήρωτοι, ο εργοδότης τους δεν τους δίνει τη σύμβαση εργασίας τους ώστε να ξέρουν τι έχουν να πάρουν, ενώ δέχονται και απειλές ότι θα απολυθούν εάν αντιδράσουν...

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι εργαζόμενοι: "Έχουμε δουλέψει όλο τον Αύγουστο υπερωρίες χωρίς ρεπό. Υπήρχαν μέρες που δουλέψαμε 17 ώρες. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν, ανάπτυξη όχι για εμάς, γιατί εμείς δουλεύαμε 200 ώρες -300 ώρες άλλοι- και είμαστε ακόμη απλήρωτοι με 300-350 ευρώ από τον Αύγουστο ο καθένας. Διεκδικούμε το αυτονότητο, να πληρωθούμε γιατί πρέπει να ζήσουμε την οικογένειά μας, έχουμε υποχρεώσεις. Να πληρωθούμε και να εφαρμόσει ο εργοδότης την κλαδική σύμβαση που ήδη υπάρχει"

Την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018 έκαναν παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αφού στην αρχή βρήκαν τοίχο από την υπηρεσία (σχεδόν άρνηση από την υπεύθυνη), στην συνέχεια, μετά από δυναμική αντίδραση, αναγκάστηκε να δεχτεί την καταγγελία των εργαζομένων.

Παρόλο αυτά, μια μέρα μετά, την Παρασκευή 28/9/2018 και ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και εκβιάζονται από τον εργοδότη, η υπηρεσία "Επιθεώρηση Εργασίας" στην Καλαμάτα, δεν προχωράει στον έλεγχο με βάση την καταγγελία που έχει γίνει. Μάλιστα επιδίδονται σε ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ Καλαμάτας, Τρίπολης και Κορίνθου, ψάχνοντας κάπου κάποια αρμόδια.

Απαιτούμε:

  •        Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και οι υπερωρίες των εργαζομένων.
  •        Να μην τολμήσει η εργοδοσία να προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις.
  •        Να δουλέψουν όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης με βάση την κλαδική σύμβαση.
  •        Να μπει τέλος στο χάλι με την Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας, όπου ουσιαστικά λειτουργεί ως ενισχυτικό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

*ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ