Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 22:51

Κινητοποιήσεις στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης και το βράδυ στην Αριστομένους

Κινητοποιήσεις στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης και το βράδυ στην Αριστομένους

ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 
Ημέρα κινητοποιήσεων ήταν η Τρίτη για το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, καθώς οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας την κατάρτιση Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων και με μόνιμες θέσεις εργασίας. Το βράδυ το Σωματείο και μέλη συνδικάτων πραγματοποίησαν υπό βροχή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κατά του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε στη Βουλή, γιατί αυτός διατηρεί όλα τα αντεργατικά μέτρα και τις περικοπές των μνημονίων παρότι παρουσιάζεται ως ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός…


Από την κινητοποίηση το βράδυ στον πεζόδρομο της Αριστομένους

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σημειώνονται τα εξής

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του Σωματείου στις ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Μεσσήνης και Καλαμάτας.

  Συγκεκριμένα:

1         7 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσήνης, στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διευθυντή για τις ελλείψεις σε προσωπικό και απαίτησαν νέο Ο.Ε.Υ πού να καλύπτει όλες τις ανάγκες σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.

2         10 το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση  των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Τριφυλίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ.

Μετά από συζήτηση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και να απαιτήσουν να παραδοθεί το παρακάτω ψήφισμα ώστε να παρθεί σχετική απόφαση.

             ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μετά τις τελευταίες συζητήσεις πού κυκλοφορούν για κλείσιμο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας ενόψει του τακτικού ελέγχου από τον ορκωτό  λογιστή, εμείς οι εργαζόμενοι ανησυχούμε και απαιτούμε από τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή.

   -  Να πάρει ξεκάθαρη θέση και να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε  κλείσιμο των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΤ

-Να φροντίσει ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να αποδοθούν οι ευθύνες, αν και όπου υπάρχουν.

- Να στελεχώσει την ΔΕΥΑΤ, με μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.

- Να συντάξει νέο Ο.Ε.Υ. (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας)

-Να ενσωματώσει το υπάρχων προσωπικό,(Μόνιμο, αορίστου, ΑΜΕΑ, αλλά και με σύμβαση ορισμένου χρόνου), στο νέο Ο.Ε.Υ


Από την κινητοποίηση και τη συνέλευση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία

3         Στις 1,30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου για την καθυστέρηση της ψήφισης του νέου Ο.Ε.Υ, όπου απαιτούν στην σύνταξη του να συμπεριληφθούν όλες οι ειδικότητες των θέσεων εργασίας πού εργάζονται σήμερα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, στα πλαίσια της διεκδίκησης μόνιμων και σταθερών σχέσεων και όχι με εργασιακές σχέσεις λάστιχο”.