Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 20:41

“Γάμος” και “γεννητούρια” επί Καλαματιανού εδάφους στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΩΝΗ 
Νέα συνδικαλιστική παράταξη, ανεξάρτητη, με επικεφαλής τον επί χρόνια πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, με τη συμμετοχή του προερχόμενου από τη ΔΑΚΕ προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρη Τσώνη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υπερβεί τις κομματικές περιχαρακώσεις σε ό,τι αφορά τη συνδικαλιστική δράση, αναμένεται ότι θα γεννηθεί στην Καλαμάτα, στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ,  που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 17 Μάρτη 2019…

Ο Σωτήρης Τσώνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, παρουσίασε τις απόψεις του για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας παρατάξεων και φορέων, υπέρ του διαλόγου εργοδοτών και εργαζομένων, ώστε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να συμβάλει στην ανάπτυξη, όπως τόνισε. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ανέφερε ότι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα αυτή τη στιγμή συγκρούονται δύο γραμμές, αυτή που υποστηρίζει ο ίδιος, της συνεργασίας, του ρεαλισμού και της αλήθειας και η γραμμή του ΠΑΜΕ, για το οποίο σημείωσε ότι “βλέπει φαντάσματα και ταξικούς εχθρούς”.

Ο Σωτήρης Τσώνης ανακοίνωσε, απαντώντας σε ερώτηση της Kalamata Journal, ότι θα είναι υποψήφιος και για τη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ, με τη νέα ανεξάρτητη παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, όπως είπε. Συνέχισε τονίζοντας ότι η παράταξη αυτή έχει ως πλαίσιο τη δική του φιλοσοφία για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ανέφερε ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, στις 13 Μάρτη, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, θα παρουσιαστεί η μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είπε ότι θα προσκληθούν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, όπως και οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στις 14 Μάρτη, συνέχισε ο Σωτήρης Τσώνης, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ χαιρετισμός του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, στο Μέγαρο Χορού, όπου θα προβληθεί και βίντεο με την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα.

Στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, είπε ακόμη ο κ. Τσώνης, θα συμμετέχουν 400 σύνεδροι και επιπλέον 200 άτομα, μέλη ξένων συνδικαλιστικών αποστολών και δημοσιογράφοι. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο Elite City Resort.

Τέλος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης τόνισε ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση γιατί θα τονώσει την οικονομική κίνηση στην πόλη, κάτι που σημείωσε ότι θα οφελήσει και τους εργαζόμενους, ενώ επίσης θα δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή της ΓΣΕΕ και την Περιφέρεια. Επιπλέον είπε ότι πάντα στα συνέδρια της ΓΣΕΕ γίνονται εξαγγελίες από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων, πόσο μάλλον σε ερχόμενο συνέδριο, που είναι πριν από τις εκλογές για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση.

Στ.Μ.