Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 16:52

Ξεκινάει το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα - γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο λιμάνι!

Ξεκινάει το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα - γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στο λιμάνι!

Ξεκινάει στις εφτά το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με σύνθημα “έξω οι νόθοι και η εργοδοσία από το συνέδριο της ΓΣΕΕ - ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών”. Το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και παρακολούθησαν το ξεδίπλωμα γιγαντοπανό στο ιστορικό και αιματοβαμένο από εργατικούς αγώνες κτίριο των μύλων…

Το γιγαντοπανό εικονίζει τους φονευθέντες λιμενεργάτες, κατά την γενική απεργία όλων των εργατών στο λιμάνι, το Μάη του 1934. Γράφει επίσης “100 χρόνια ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο της Εργατικής Τάξης”, όπως  και “Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”.

Για τη διεξαγωγή του συνεδρίου έχει δημιουργηθεί κλίμα έντασης, από τις καταγγελία του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στη σύνθεση των συνέδρων του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ “νόθων αντιπροσώπων” και εκπροσώπων της εργοδοσίας, ενώ από την πλευρά της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει “τραμπουκισμούς” μελών του ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το συνέδριο επειδή δεν ελέγχει την πλειοψηφία του. Το ΠΑΜΕ απαντάει στις καταγγελίες αυτές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ μεταχειρίζεται κάθε μέσο προκειμένου να ελέγξει τη διοίκηση προς όφελος των εργοδοτικών και κυβερνητικών επιδιώξεων.

Στ.Μ.