Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 20:47

Κινητοποιήσεων συνέχεια στη ΔΕΥΑΚ για τους απολυμένους και Δ.Σ. με όλους τους εργαζόμενους

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ 
Συνεχίζουν οι απολυμένοι, με δικαστική απόφαση, συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ και το Σωματείο Εργαζομένων τις κινητοποιήσεις τους, που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα το βράδυ, με τη μαζική συμμετοχή όλου του προσωπικού στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, όπου θα ζητηθεί η λήψη εκείνης της απόφασης η οποία, σύμφωνα με το Σωματείο, θα προκαλέσει στο δικαστήριο την θετική έκβαση της διεκδίκησης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι οποίοι κατά ρητή δήλωση και του ίδιου του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες…

Όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων, “από το πρωί οι απολυμένοι εργαζόμενοι, με την συμπαράσταση του Σωματείου τους,  για πολλοστή φορά είχαν συγκεντρωθεί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ ενημερώνοντας τους πολίτες, συγκεντρώνοντας υπογραφές στήριξης του αγώνα τους. Στις 12:30 πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη συνέλευση στα κεντρικά Γραφεία με την  συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Η συμμετοχή ήταν μαζική με πάνω από 50 % των εγγεγραμμένων μελών.

Ομόφωνα αποφάσισαν  να συνεχίσουν τον αγώνα τους με το ίδιο πλαίσιο δράσης για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, όπως αυτό κατατέθηκε  με εισήγηση του ΔΣ και έχει δημοσιευτεί. Παράλληλα αποφάσισε να συνεχίσει την διεκδίκηση για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με συνομολόγηση μέσω της δικαστικής οδού, αξιοποιώντας την εμπειρία ανάλογων δικαστικών αποφάσεων πού έχουν παρθεί με επιτυχία σε πάρα πολλούς Δήμους της Χώρας. 

Τέλος η γενική συνέλευση απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει την Δευτέρα η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Πρόταση που κυκλοφορεί στους διαδρόμους, για να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. Εχουμε κακή εμπειρία από την μοριοδότηση των εργαζομένων στην καθαριότητα που οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Τέλος η γενική Συνέλευση αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ να ορίσει ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης όποτε θεωρήσει ότι είναι η καταλληλότερη, ανάλογα με την εξέλιξη της συνεδρίασης  του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ την Δευτέρα.

Την Δευτέρα συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Το πρωί οι απολυμένοι εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία με το πανό τους. Στις 12:30-14:30 δίωρη στάση εργασίας και το απόγευμα στις 8:30 το σύνολο των εργαζομένων θα παραβρεθεί  στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, διεκδικώντας απόφαση συνομολόγησης του αιτήματος τους για άμεση επαναπρόσληψη μέσω της δικαστικής οδού”.