Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 11:44

Νέα καταγγελία για προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ που στοχεύουν στο σπάσιμο του αγώνα για τους 26 απολυμένους

Νέα καταγγελία για προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ που στοχεύουν στο σπάσιμο του αγώνα για τους 26 απολυμένους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Επανέρχονται το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας και η Επιτροπή Αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ στην καταγγελία τους κατά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας ότι, αντί να υποστηρίξει την μετατροπή των συμβάσεων των 26 σε αορίστου χρόνου, προχωρεί σε επιλεκτικές προσλήψεις “μέσα από κρυφές συνεννοήσεις σε σκοτεινό περιβάλλον” με σκοπό να σπάσει τον αγώνα…

Σε νέα τους λοιπόν δημόσια καταγγελία το Σωματείο και η Επιτροπή Αγώνα τονίζουν: “Συνεχίζονται  και σήμερα 1η μέρα του Αυγούστου 2019 οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων απολυμένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε ήδη και συνεχίζει  με κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων.

Επιλεκτικά καλεί και προσλαμβάνει προσωπικό  μέσα από κρυφές συνεννοήσεις σε σκοτεινό τοπίο.  Αυτές είναι οι «Νόμιμες» διαδικασίες που θέλει και εγκρίνει  η τωρινή και η επόμενη Δημοτική Αρχή . Τους καταγγέλλουμε για τις απαράδεκτες  κινήσεις τους .

Δεν σέβονται  την αγωνία των συναδέλφων μας και παίζουν  σε βάρος των οικογενειών τους.  

Αντί να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και το έννομο συμφέρον παίρνοντας την απόφαση να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν στο αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, εκτελώντας εντολές Δημάρχου, φέρεται ανήθικα και προσλαμβάνει προσωπικό «κατά το δοκούν».

Αυξάνονται καθημερινά οι συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς και ιδιώτες που εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 26 απολυμένων της ΔΕΥΑΚ.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουμε παραλάβει από 24 Σωματεία  εργαζομένων στους ΟΤΑ, της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, του Εργατικού Κέντρου  Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΗΝΙΑΣ,  του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου επισιτισμού Ν. Μεσσηνίας, του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, της Ένωσης  Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας .

Καθημερινά συγκεντρώνονται υπογραφές συμπαράστασης από τους συμπολίτες μας .

Άντε  καλόν Αύγουστο να έχουμε...

Ομόφωνα  το Δ.Σ. του Σωματείου

και η Επιτροπή Συμβασιούχων ΔΕΥΑ Καλαμάτας”