Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 16:50

Η δημοτική αρχή επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα για τους 26 της ΔΕΥΑΚ με επιλεκτικές και προσωρινές τακτοποιήσεις

Η δημοτική αρχή επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα για τους 26 της ΔΕΥΑΚ με επιλεκτικές και προσωρινές τακτοποιήσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Σε κοινή τους δημόσια καταγγελία το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας και η επιτροπή των 26, συμβασιούχοι που απολύθηκαν μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις των συμβάσεών τους, υποστηρίζουν ότι η δημοτική αρχή πάει να σπάσει τον αγώνα τους με επιλεκτικές και προσωρινές τακτοποιήσεις χωρίς μάλιστα τις νόμιμες διαδικασίες. Σωματείο και επιτροπή των απολυμένων καλούν την Επιθεώρηση Εργασίας για έλεγχο…

Η καταγγελία έχει ως εξής: “Eνώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις  των συμβασιούχων απολυμένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η Δημοτική Αρχή απαντά με κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων.

Επιλεκτικά καλεί εργαζόμενους για εργασία με αδιευκρίνιστες σχέσεις, αφού δεν τηρεί ούτε τις νόμιμες διαδικασίες. Τις κινήσεις αυτές καταγγέλλει το σωματείο και καλεί την επιθεώρηση εργασίας για σχετικό έλεγχο.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σεβαστεί την αγωνία των συναδέλφων μας και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των οικογενειών τους.   

Με αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς τους, αποδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού και το έννομο συμφέρον και καλούνται να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν το αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αίτημα που έχει αποδεχτεί η τοπική κοινωνία (έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.500 υπογραφές), με ανακοινώσεις συμπαράστασης των 24 Σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ, της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, του Εργατικού Κέντρου  Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου επισιτισμού Ν. Μεσσηνίας, του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, του Συλλόγου συνταξιούχων Ν. Μεσσηνίας

Ομόφωνα  το Δ.Σ. του Σωματείου 
και η Επιτροπή Συμβασιούχων ΔΕΥΑ  Καλαμάτας”.