Το πρώτο άτομο που πιάστηκε από αστυνομικούς με αιφνιδιαστική κίνηση ήταν όταν ο συγκεκριμένος διαμαρτυρήθηκε για την τόσο έντονη αστυνομική παρουσία, τονίζοντας μάλιστα το παράδοξο να απαγορεύεται η απόδοση τιμής στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου για λόγους δήθεν προστασίας της δημόσιας υγείας, όταν στην πλατεία βρίσκονταν τόσοι αστυνομικοί και όταν πριν λίγες ημέρες έγινε ότι έχει καταγραφεί στην Πάρνηθα με τον πρωθυπουργό.
Αμέσως μετά πιάστηκε πάλι με αιφνιδιαστική κίνηση ένα άτομο που κρατούσε πανώ, το οποίο δεν άνοιξε, ενώ πιάστηκε και τρίτο άτομα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τα άτομα που βρίσκονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας, μας είπαν ότι οι αστυνομικοί τους έχουν μεταφέρει σε ένα γραφείο και αναμένουν τα περαιτέρω.
Σημειώνεται ότι το κάλεσμα για την απόδοση τιμής στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έκανε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και όσοι προσήλθαν τηρούσαν τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.
Επιπλέον νωρίς το πρωί στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία ήταν κρεμασμένες φωτογραφίες από τα θύματα της αστυνομικής βίας, τις οποίες ξεκρέμασαν αστυνομικοί.
Στ.Μ.