Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 19:10

Δημόσια απάντηση στην πρόσκληση για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Δημόσια απάντηση στην πρόσκληση για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΑΚΑΣ

Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί κοιτάν τα λούσα τους... Η πρόκληση έχει και τα όρια της...

Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, αποδεικνύει ότι ζει στον κόσμο της!

Την στιγμή που έχουμε εκατό νεκρούς τη μέρα και το σύστημα υγείας έχει μπουκώσει εξαιτίας της πολιτικής περικοπών στη δημόσια υγεία όλα τα τελευταία χρόνια.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νόμο που καταργεί το 8ωρο -καθιερώνει 10ωρη ημερήσια εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή- καταργεί ό,τι από την δημόσια κοινωνική ασφάλιση έχει απομείνει- φτωχοποιεί την κοινωνία, απειλώντας τα νοικοκυριά με χιλιάδες πλειστηριασμούς,

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν τα ποντίκια στους χώρους δουλειάς, για να βγει η παραγωγή, με ελλιπή μέτρα προστασίας.

Τη στιγμή που χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από την τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης υπολογιστών και ίντερνετ.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου μας καλεί να “συνεδριάσουμε” στέλνοντας sms, για το αν συμφωνούμε να πάρουν laptop ο πρόεδρος κι ο γραμματέας και να βάλουμε κλιματιστικό στο γραφείο του γραμματέα!!!

Είναι τουλάχιστον προκλητικοί!!! Όταν τα προβλήματα είναι χιλιάδες, το μόνο τους άγχος είναι, πως θα “αξιοποιήσουν” τα λεφτά των εργαζομένων για την προσωπική τους διευκόλυνση.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για αυτή την κατάντια! Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς. Τους καλούμε να μπουν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, διεκδικώντας τις δικές τους ανάγκες. Σε αυτό τον αγώνα, εμείς θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις.


Καλαμάτα 4/12/20

Τα μέλη της Διοίκησης

Καράμπελας Παναγιώτης, Κουφαλάκος Παναγιώτης, Λαμπρόπουλος Ευάγγελος, Μπάκας Ευάγγελος