Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 15:17

Νίκη εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ κόντρα στη διοίκηση, μένουν στη δουλειά με προσωρινή διαταγή

Νίκη εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ κόντρα στη διοίκηση, μένουν στη δουλειά με προσωρινή διαταγή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ 
Σημαντική νίκη πέτυχαν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ με το Σωματείο τους στην πρώτη δικαστική μάχη του αγώνα που ξεκίνησαν με διεκδίκηση στη μονιμοποίησή τους. Κόντρα στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ οι εργαζόμενοι παραμένουν στη δουλειά με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου. Πρόκειται για έξι εργαζόμενους με σύμβαση οχτώ μηνών, για τους οποίους η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν μπορούν να μείνουν στη δουλειά…

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας υπογραμμίζει: “To Σωματείο μας σταθερά προσανατολισμένο στον αγώνα για μόνιμες και σταθερές εργασίας, είναι στο πλευρό των 6 συναδέλφων που διεκδικούν και δικαστικά τη μονιμοποίησή τους.

Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας με τη σημερινή του απόφαση έδωσε σημαντικές ελπίδες μονιμοποίησης των 6 συμβασιούχων που απολύθηκαν από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Η Δημοτική Αρχή και σύσσωμη η ηγεσία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας πάλεψαν μέσω της δικηγόρου τους για να πετύχουν με αντιδικία την οριστική απόλυση των 6 συναδέλφων.

Τελικά δεν τα κατάφεραν. ο Αγώνας δικαιώνεται. 

Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση ώστε να αλλάξει στάση η Δημοτική αρχή και να επιδιώξουμε οριστική λύση με πολιτική απόφαση, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον αγώνα όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται σε όλους τους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στα σχολεία και όπου αλλού αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση, για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες.

Ό,τι κερδίζουν το κερδίζουν με τον αγώνα τους.

Το Σωματείο μας έχει πλέον εμπειρία. Στο νομό μας έχουμε κερδίσει μάχες, τόσο στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας όσο στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας όσο και στη ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος”.