Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 17:51

Μουσική διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου - Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ

Μουσική διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου - Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 
Κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει αύριο, Τετάρτη, στις οχτώ το βράδυ, στη μουσική διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί κάτω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που το ίδιο βράδυ θα τεθεί για ψήφιση, έκαναν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς. Επιπλέον όμως ο Δημήτρης Φαββατάς ανακοίνωσε ότι το Νομαρχιακό Τμήμα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ ακόμη κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στην περιοχή, αν και δεν είπε ποια είναι αυτά…

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Τσώνης στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι η ΓΣΕΕ διαφωνεί με συγκεκριμένες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, όμως με άλλες συμφωνεί γιατί τις κρίνει θετικές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί η ΓΣΕΕ έχουν προκαλέσει τη διαφωνία εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίες είπε ότι πιέζουν την κυβέρνηση για την απόσυρση των διατάξεων αυτών. Κατά συνέπεια ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ανέφερε ότι δεν είναι σωστό αίτημα από την πλευρά συνδικαλιστικών φορέων η απόσυρση του νομοσχεδίου. Αντίθετα όμως, ακολούθως, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ. Φαββατάς ζήτησε την απόσυρση. 

Ο κ. Τσώνης αναφέρθηκε και στο αίτημα του ΠΑΜΕ για την προκήρυξη απεργίας από το Εργατικό Κέντρο, εκφράζοντας την άποψη ότι το Εργατικό Κέντρο πρέπει να χρησιμοποιεί το μέτρο της προκήρυξης τοπικής απεργίας όταν διακυβεύεται ένα σοβαρό τοπικό ζήτημα, όπως για παράδειγμα όταν κινδυνεύει ένα έργο και αυτό στο πλαίσιο ενός μετώπου με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς. Επιπλέον ο κ. Τσώνης σχολίασε ότι το να προκηρύξει απεργία το Εργατικό Κέντρο ενώ δεν έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες και άλλες μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα οδηγήσει σε μια όχι επιτυχημένη κινητοποίηση με συμμετοχή 5-10%. 

Τέλος ο κ. Τσώνης κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση, εκτιμώντας ότι είναι πιθανό αμέσως μετά το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση να νομοθετήσει για τα επαγγελματικά ταμεία, κάτι που είπε ότι μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εξελίξεις σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις. 

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ. Φαββατάς ζήτησε την απόσυρη του νομοσχεδίου και την προστασία του οχταώρου, του πενθήμερου, της κυριακάτικης αργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι αυτές είναι κατακτήσεις που κερδίθηκαν με αίμα. 

Σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Μουλάς, σημειώνει από την πλευρά του: “Οι εργατικοί αγώνες πάντα συνοδεύονταν από μια κιθάρα, μια φυσαρμόνικα, ένα τύμπανο, μια τρομπέτα, ένα βιολί. 

Σε πλήρη στοίχιση, όργανα και φωνές δημιούργησαν και δημιουργούν σκέψη, έκφραση, μελωδία, διαμαρτυρία και τελικά τέχνη. 

Γιατί όργανα και φωνές δημιουργούν με συγχορδίες την τέχνη της ζωής του αγώνα, της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας.

Ο ανάλγητος υπουργός προστιθέμενης ανεργίας θα περίμενε να του κάνουμε αφιέρωμα αλλά η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλες και όλους τους μαχητές του μόχθου και της εργασίας. 

Μιλάμε μουσικά, διαδηλώνουμε μουσικά, κλιμακώνουμε τον αγώνα και δίνουμε υπόσχεση πως η εργατική τάξη δεν ξεχνά τους διώκτες της.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ν/Σ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 

8:00 Μ.Μ.”.

Στ.Μ.