Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 02:02

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για τους ελέγχους στην Black Friday

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου για τους ελέγχους στην Black Friday

Ότι δεν είναι με την πλευρά των εργαζομένων, υποστηρίζει για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, σε καταγγελία του σχετικά με την άρνηση του προέδρου να συμμετέχουν εκπρόσωποι του Συνδικάτου στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της νομοθεσίας κατά την Black Friday. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα, σημειώνοντας ότι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η μαζική συμμετοχή στις εργασίες του Συνδικάτου, που ξεκινούν την άλλη Κυριακή…

Η καταγγελία του Συνδικάτου, με τίτλο “Ποιον ενοχλεί η παρέμβαση του Συνδικάτου για την Black Friday;” έχει ως εξής: “Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που με διάφορα προσχήματα αρνήθηκε την παρουσία του σωματείου μας σε από κοινού ελέγχους με την επιθεώρηση εργασίας όπως ζητήσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Τις προηγούμενες μέρες το συνδικάτο μας κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας ότι με αφορμή τη λεγόμενη "Black Friday" γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από τους εργαζόμενους, ότι σε μια σειρά από μεγάλα εμπορικά καταστήματα στην Καλαμάτα καλούνται να δουλέψουν συνεχόμενα 12ωρα και εξοντωτικές υπερωρίες όλη την εβδομάδα.

Φαίνεται όμως ότι τον ενόχλησε η παρέμβαση του συνδικάτου στην επιθεώρηση εργασίας για να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων από υπερωρίες που δεν προβλέπονται, οι οποίες μάλιστα δεν θα πληρωθούν όπως προβλέπεται;

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται με το μέρος των μεγαλεμπόρων και τις εμπορικές αλυσίδες. Δεν του καίγεται καρφάκι για το αν χρειάζονται προστασία οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη οι μονοπωλιακοί όμιλοι στις πλάτες των εργαζομένων που θα δουλεύουν ατελείωτα ωράρια παίρνοντας ψίχουλα, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική τους υγειά.

Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές τις δυνάμεις που κάθονται χρόνια στο σβέρκο των εργαζομένων βάζοντας εμπόδια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους είναι η αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας.

Η μαζικοποίηση του συνδικάτου στις αρχαιρεσίες του είναι παράγοντας που θα βοηθήσει να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από αυτά τα βαρίδια.

Ενισχύουμε δυναμώνουμε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν:

  •         Κυριακή 5 Δεκέμβρη 10:30πμ με 13:00 και 17:00 με 21:00
  •         Δευτέρα 6 Δεκέμβρη έως Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 13:00 με 21:00
  •         Κυριακή 12 Δεκέμβρη 10:30πμ με 13:00 και 17:00 με 21:00

Δυναμώνοντας το συνδικάτο στέλνουμε μήνυμα σε εργοδοσία και εργατοπατέρες ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να δουλεύουμε εξοντωτικά ωράρια στα όρια της εξάντλησης από την εντατικοποίηση, τις ατελείωτες υπερωρίες. Τώρα είναι το “Black Friday”, ακολουθεί το εορταστικό ωράριο καταστημάτων, οι χειμερινές εκπτώσεις κοκ.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε η καθημερινότητα μας να γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη, με ένταση της σωματικής κούρασης και της ψυχολογικής πίεσης, τον αυξημένο κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, ενώ με τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, λιγοστεύει η επαφή με την οικογένεια, τα παιδιά μας.

Απαιτούμε η επιθεώρηση εργασίας χωρίς καμιά καθυστέρηση:

  •         Να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα να δουλεύουν τα προβλεπόμενα ωράρια και τις νόμιμες υπερωρίες.
  •         Να πληρωθούν τις επιπλέον ώρες εργασίας με βάση τις νόμιμες προσαυξήσεις.
  •   Επιπλέον η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους εργασίας για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία”.