Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 13:07

Δυνάμωσε κι άλλο το Συνδικάτο Οικοδόμων - Ψήφισαν 426 μέλη!

Δυνάμωσε κι άλλο το Συνδικάτο Οικοδόμων - Ψήφισαν 426 μέλη!

Ακόμη πιο ισχυρό βγήκε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, από τις εκλογές που διενεργήθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Ψήφισαν συνολικά 426 μέλη του Σωματείου, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι συνεχίζει τη δράση του “για την καλυτέρευση των συνθηκών υγείας και εργασίας του κλάδου. Ενάντια σε κυβερνήσεις και εργοδοσία”...

Πιο συγκεκριμένα το Συνδικάτο ανακοίνωσε μετά τις εκλογές: “Το Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας χαιρετίζει τους 426 συναδέλφους στον κλάδο, που ενίσχυσαν το σωματείο τους με την ψήφο τους, στις πρόσφατες εκλογές του. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους 100αδες που συμμετείχαν για πρώτη φορά.

Η αύξηση της συμμετοχής στο συνδικάτο, οι 100αδες νέες εγγραφές και γνωριμίες, οι συζητήσεις που κάναμε όλο τον προηγούμενο καιρό, αλλά και κατά την περίοδο των εκλογών, η ενίσχυση σε ψήφους του συνδικάτου μας είναι η καλύτερη απάντηση. 

Απάντηση στο εάν χρειαζόμαστε τα συνδικάτα, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας και την αλληλεγγύη μας, μπροστά στην εκμετάλλευση. Στις δυσκολίες  που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδοσία που τσεκουρώνουν τα δικαιώματα μας.

Βγαίνουμε πιο δυνατοί και οργανωμένοι. Για τις δικές μας ανάγκες, τη ζωή και τα δικαιώματα μας

Επίσης χαιρετίζουμε και τους 100αδες συνάδελφους που όλα αυτά τα χρόνια συναντηθήκαμε -συζητήσαμε - προβληματιστήκαμε αλλά δεν μπόρεσαν ή δεν έκαναν το βήμα να έρθουν να ψηφίσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων κατανοούν, σέβονται και αναγνωρίζουν την ζωντανή και ενεργή δράση και στάση του συνδικάτου μας.

Τώρα συνεχίζουμε.  Στον ίδιο δρόμο, ίδια κατεύθυνση την δράση μας. Για την καλυτέρευση των συνθηκών υγείας και εργασίας του κλάδου.

Ενάντια σε κυβερνήσεις και εργοδοσία. Την διεκδίκηση για αύξηση στα μεροκάματα, υπογραφή Σ.Σ.Ε και με την αλληλεγγύη μας όλοι οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, να ακυρώσουμε τα αντεργατικά τους σχέδια. Κανένας οικοδόμος 10ωρη εργασία με λιγότερα μεροκάματα. Βάζουμε τέλος στο κλέψιμο των ενσήμων μας και στην δουλειά τις Κυριακές. Παλεύουμε για την ζωή που θα μας αξίζει”.