Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 17:32

Κινητοποίηση Συνδικάτων στην Καλαμάτα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας από την πανδημία

Κινητοποίηση Συνδικάτων στην Καλαμάτα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας από την πανδημία

Κινητοποίηση οργανώνουν για αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα στην Καλαμάτα, Συνδικάτα της περιοχής, με αίτημα τη λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας από την πανδημία, κόντρα στη λογική που βάζει το κόστος πάνω από την υγεία των εργαζομένων. Την κινητοποίηση οργανώνουν το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων στον τουρισμό-επισιτισμό και το Συνδικάτο τροφίμων-ποτών-γάλακτος…

Το πλαίσιο της κινητοποίησης των Συνδικάτων έχει ως εξής: 

“ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  1.   Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους
  2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  •         Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων στις βιομηχανικές ζώνες Μεσσήνης και Μελιγαλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις του νομού (super market, εμπορικά, Δήμοι κοκ) με ευθύνη του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  •         Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  •         Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  1. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, με άμεση καμπάνια ειδικών στους χώρους εργασίας, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, υπομονή και επιμονή, να δώσουμε τη μάχη της κάλυψης των ανασφαλειών, επίλυσης αποριών, να κερδηθεί η μάχη να πειστούν όσο περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να το πράξουν. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  2. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Καλαμάτας και των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ.
  •         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Είναι πρόκληση μεγάλο γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο του Νομού να λειτουργεί απρόσκοπτα και να κερδοφορεί πάνω στο διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.
  •         Να ξεπαγώσουν τώρα όλα τα χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.
  1. Μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε συλλογικά για την προστασία της Υγείας μας!

Να παλέψουμε για μέτρα ουσιαστικής προστασίας από την πανδημία κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης και εργοδοσίας που τα ζυγίζουν όλα με την λογική του "κόστους-οφέλους" για τα κέρδη τους. 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΤΩΝ Κ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ”.