Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 14:03

Στη ΔΕΗ η πορεία του ΠΑΜΕ με συμβολικό κάψιμο λογαριασμών

Στη ΔΕΗ η πορεία του ΠΑΜΕ με συμβολικό κάψιμο λογαριασμών

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με πορεία στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα, όπου διαδηλωτές έκαψαν αντίγραφα λογαριασμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αφόρητο κόστος της ενέργειας, ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνδικάτων και φορέων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ…

Στις 10 το πρωί τα συνδικάτα και οι φορείς πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23 Μάρτη. Εκεί έκαναν χαιρετισμούς ο Αργύρης Σμυρνής από την Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, καθώς το πλαίσιο της απεργίας, εκτός από το αίτημα για αυξήσεις μισθών, καταργήσεις και μειώσεις φόρων, είχε και αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα. Χαιρέτησαν επίσης ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, από την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων και ο Σπύρος Νικολόπουλος, από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης, μέλη του οποίου συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Άρις Κομπότης από το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, που αναφέρθηκε και στο διεκδικητικό πλαίσιο: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μισθό. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Επιδότηση ενοικίου. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. 

 

 

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με απεργιακή πορεία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια στα γραφεία της ΔΕΗ, όπου οι διαδηλωτές, μετά το συμβολικό κάψιμο των λογαριασμών, ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την απεργία της Πρωτομαγιάς. 

Στ.Μ.