Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 15:22

Πλαίσιο διεκδίκησης για ελάφρυνση των δημοτικών τελών από Σωματεία της Καλαμάτας

Πλαίσιο διεκδίκησης για ελάφρυνση των δημοτικών τελών από Σωματεία της Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ   
Να διεκδικηθεί η μείωση των δημοτικών τελών αποφασίστηκε, μεταξύ άλλών, σε σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο αίθριο της πρώην Νομαρχίας, για τον συντονισμό της δράσης ενάντια στην ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ρεύματος που τσακίζουν το εισόδημα και τις ζωές των εργαζομένων. 

Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων, η ανάγκη για οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση ως απάντηση στα καθημερινά προβλήματα, όπως σημειώνει συγκεκριμένα το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, ενώ επίσης “δόθηκαν παραδείγματα από χώρους που πάλεψαν και κέρδισαν, όπως οι οικοδόμοι που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στο ημερομίσθιο”. 

Τα σωματεία προγραμματίζουν τις επόμενες δράσεις τους έως εξής:

  • Στις έξι σήμερα το απόγευμα συνέντευξη Τύπου έξω από το ιστορικό Δημαρχείο, όπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο διεκδίκησης των σωματείων για ελάφρυνση των δημοτικών τελών και επιβαρύνσεων που εισπράττονται στους λογαριασμούς ρεύματος και ύδρευσης, απαιτώντας παράλληλα να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό, διαγραφή χρεών. Το πλαίσιο θα κατατεθεί στη δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.
  •   Τη συμμετοχή στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη στις 17:30  στον Κόμβο της Μεσσήνης με αιχμή το αεροδρόμιο της Μεσσήνης που λειτουργεί ως βάση εκπαιδευτικής του ΝΑΤΟ.
  •   Εκδήλωση των σωματείων την Τετάρτη 1 Ιούνη με θέμα την προταση των σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να παρέμβουν και να πάρουν το λόγο.