Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 22:10

"Στέλνουν τη Διεύθυνση Μεταφορών σε ένα κτίριο που δεν έχουν γίνει ούτε οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης"

"Στέλνουν τη Διεύθυνση Μεταφορών σε ένα κτίριο που δεν έχουν γίνει ούτε οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ακατάλληλο για τη λειτουργία Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία καθημερινά υποδέχεται περίπου 150 πολίτες, είναι ακόμη το κτίριο του πρώην ΣΔΟΕ, στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο οποίο μεταφέρεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ζητά την αναβολή της μεταστέγασης μέχρι να γίνουν στο κτίριο οι απαραίτητες εργασίες. Ο Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, που επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει και προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι αρνούνται σε εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες και αν δεν γίνουν στο κτίριο, πριν τη μεταφορά, οι απαραίτητες παρεμβάσεις θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις…

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει συγκεκριμένα: "Η αυτοψία που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του  Συλλόγου μας κ. Δημήτρης Φαββατάς στο κτίριο, όπου προβλέπεται να μετακομίσει η Διεύθυνση Μεταφορών την Παρασκευή, 4-6-2022 αποκάλυψε μια θλιβερή αλήθεια, όπως αυτή αποτυπώνεται στις σχετικές φωτογραφίες.

Η Περιφερειακή Αρχή, δεν φρόντισε να γίνει καμία απολύτως προετοιμασία του κτιρίου. Δεν αρκούν φυσικά οι φιλότιμες προσπάθειες ενός και μόνο ατόμου, του συντηρητή της Π.Ενότητας για να ετοιμαστεί το κτίριο που θα υποδεχθεί μια τόσο νευραλγική υπηρεσία.

Σε όλες τις συναντήσεις μας με εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής δηλώσαμε τη στήριξή μας στο απαραίτητο έργο της ανακαίνισης του Διοικητηρίου και θέσαμε ως μόνη προϋπόθεση τη διασφάλιση καλών συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους, καθώς και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των υπηρεσιών προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχόμενες διαρκείς διαβεβαιώσεις πως θα ληφθεί μέριμνα και τα κτίρια θα πληρούν έστω τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις όταν θα λάβει χώρα η μετακόμιση, η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει με τρόπο εκκωφαντικό.

Ζητάνε από τη Διεύθυνση Μεταφορών να μετακομίσει σε ένα κτίριο που δεν έχουν γίνει ούτε οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης, δεν έχει διενεργηθεί απολύμανση και απεντόμωση, δεν πληροί κανόνες ασφαλείας όπως Πυρασφάλεια κλπ και δεν έχει επαρκείς εξόδους κινδύνου για την περίπτωση ενός σεισμού ή φωτιάς. Το κτίριο διαθέτει δύο μόνο τουαλέτες που δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς η Διεύθυνση Μεταφορών δέχεται καθημερινά 150 περίπου επισκέπτες. Επιπλέον,  δεν υπάρχει χώρος αναμονής για τους επισκέπτες αυτούς, οι οποίοι θα είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες (ζέστη, κρύο κλπ) ενώ πολλοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι. Να σημειωθεί εδώ πως ούτε καν πόσιμο νερό δεν θα παρέχεται σε υπαλλήλους και επισκέπτες, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν προχώρησε στην ανανέωση των σχετικών συμβάσεων με τον εν λόγω προμηθευτή.

 Επιπλέον, το αρχείο καθημερινής χρήσης από κομβικές υπηρεσίες, όπως του Τμήματος Αυτοκινήτων, θα παραμείνει στο Διοικητήριο, κάτι που αφενός θα καθυστερεί πάρα πολύ την εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου δημιουργεί συνθήκες ατυχήματος για τους υπαλλήλους που θα πηγαινοέρχονται. Τέλος, η αίθουσα σημάτων παραμένει επίσης στο Διοικητήριο, αποκαλύπτοντας πλήρως την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και την ταλαιπωρία την οποία πρόκειται να υποστούν οι πολίτες.

Ο Σύλλογός μας αιτείται :

Α) την Αναβολή της Μετακόμισης της Διεύθυνσης Μεταφορών, έως ότου γίνουν όλα όσα είναι απαραίτητα στο κτίριο για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας και της καλής λειτουργίας της υπηρεσίας.

Εξάλλου, δεν κατανοούμε γιατί ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες δεν πρόκειται να μεταφερθούν στις σχολές Παπαφλέσσα πριν τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2022, η Διεύθυνση Μεταφορών εξωθείται σε βιαστική & πρόωρη έξωση από το Διοικητήριο και ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας βιαστικής και απρογραμμάτιστης ενέργειας.

Β) Να επισκεφθεί η τεχνικός ασφαλείας το κτίριο ΠΡΙΝ τη μετακόμιση της Υπηρεσίας εκεί και να μας χορηγηθεί το πόρισμά της, στο οποίο καλούμε την Περιφέρεια να συμμορφωθεί.

Γ) Να μας χορηγηθεί το Πρακτικό Παραλαβής της Επιτροπής Καταλληλότητας για το εν λόγω κτίριο.

                Δηλώνουμε για ακόμα μία φορά πως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Περιφερειακή Αρχή στο μεγάλο έργο της Ανακαίνισης του Διοικητηρίου. Όμως δεν θα δεχθούμε την έλλειψη προετοιμασίας των κτιρίων στα οποία θα μεταφερθούμε, ούτε την αδικαιολόγητη βιασύνη προς αυτή την κατεύθυνση.

                Αν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις και τα αιτήματά μας, θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι αρνούνται να εργαστούν σε τόσο επισφαλείς συνθήκες".