Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 08:29

Θέμα στην απεργιακή συγκέντρωση και η στάση του δημάρχου Καλαμάτας απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Θέμα στην απεργιακή συγκέντρωση και η στάση του δημάρχου Καλαμάτας απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Θέμα και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί Σωματεία και Συνδικάτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου αποτέλεσε η στάση του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Θανάση Βασιλόπουλου, απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί επανειλημμένες φορές και σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, από συμβούλους της αντιπολίτευσης…

“Το Σωματείο της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας βρίσκεται στο στόχαστρο του δημάρχου Καλαμάτας, προκειμένου να πλήξει την αξιοπιστία του Σωματείου μας. Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Καλαμάτας για εργασιακό εκφοβισμό, για απειλές δια μέσω διευθυντών και για πιέσεις στα μέλη του Σωματείου μας ώστε να αποχωρήσουν. Δεν δεχόμαστε καμία μετατροπή των εργασιακών μας σχέσεων” είπε στο χαιρετισμό της, κατά την απεργιακή συγκέντρωση, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Σταυρούλα Στραβάκου. 

Η πρόεδρος του Σωματείου σημείωσε επίσης ότι “η κυβέρνηση μας ζητά να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι. Να ζούμε με κουπόνια ευκαιρίας. Να ζούμε στο σκοτάδι και το κρύο για να κάνουμε οικονομία. Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας κρατούν, όπως συνήθως, παθητική στάση. Δεν συμμετέχουν ούτε στηρίζουν τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων απέναντι στη βαρβαρότητα της εργοδοσίας”.

Στ.Μ.