Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 01:09

Η Στέγη της Εκκλησίας απέλυσε ξανά τη συνδικαλίστρια που η απόλυσή της κρίθηκε άκυρη στο δικαστήριο!

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 

Δεν έχει όρια η …αγάπη της διοίκησης της “Στέγης της Εκκλησίας” (πρώην Άσυλο Ανιάτων στα Γιαννιτσάνικα) προς την εργαζόμενη που είχε απολύσει και την οποία το δικαστήριο δικαίωσε κρίνοντας την απόλυσή της άκυρη. Αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση η διοίκηση του ιδρύματος απέλυσε και πάλι την εργαζόμενη! Πρόκειται για την γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στο πρώην Άσυλο. Με ανακοίνωσή τους Συνδικάτα της περιοχής καλούν κάθε Σωματείο και κάθε συνδικαλιστή να υπερασπιστούν την απολυμένη εργαζόμενη και ας είναι εργοδότης της, μέσω της “Στέγης της Εκκλησίας”, η Μητρόπολη Μεσσηνίας…

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη και άλλοι τέσσερις συνάδελφοί της απολύθηκαν την επομένη κιόλας ημέρα από όταν δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα η έγκριση του καταστατικού του Σωματείου τους. Τότε οι τέσσερις αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα, από τον οποίο δικαιώθηκαν οι δύο συνδικαλιστές,  οι οποίοι προστατεύονται ως μέλη της διοίκησης του Σωματείου τους, ενώ οι άλλοι δύο, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν απλά ιδρυτικά μέλη του Σωματείου. 

Πιο συγκεκριμένα το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού ανακοίνωσαν για τη νέα απόλυση: “Καταγγέλλουμε τη νέα απόλυση της συνδικαλίστριας από το "Άσυλο Ανιάτων - Στέγη της Εκκλησίας".

 Το 2020 η εργοδοσία του "Άσυλου Ανιάτων - Στέγη της Εκκλησίας" που εργοδότης είναι η Μητρόπολη Μεσσηνίας, προχώρησε στην απόλυση 2 εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας.  Συγκεκριμένα του Προέδρου και της Γραμματέα. Οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνους αγώνες δικαιώθηκαν και δικαστικά, με ασφαλιστικά μέτρα, που επέβαλαν την επιστροφή τους στην δουλειά.

Η συγκεκριμένη απόφαση ενόχλησε τότε την εργοδοσία που με διάφορα τερτίπια από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να την ακυρώσει.

Μετά από όλον αυτό τον μαραθώνιο η εργοδοσία της Εκκλησίας, έρχεται και απολύει ξανά την συγκεκριμένη εργαζόμενη.

Η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει εμμονή στην δίωξη της συγκεκριμένης εργαζόμενης γιατί δεν θέλει να υπάρχει το επιχειρησιακό σωματείο στον χώρο δουλειάς. Κυνηγάει αυτούς που ηγήθηκαν να φτιαχτεί σωματείο,  μέχρι τελικής εξόντωσης, φτάνοντας σε σημείο αναλγησίας.

Κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστής, κάθε εργαζόμενος πρέπει να πάρει θέση υπεράσπισης της εργαζόμενης, υπεράσπισης  των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ακόμα και εκεί που είναι εργοδοσία η εκκλησία.

Να παρθεί πίσω η απόλυση

Να σταματήσει κάθε δίωξη”.