Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 17:36

Εκλογές Κυριακή και Δευτέρα για νέα διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Εκλογές Κυριακή και Δευτέρα για νέα διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις, η Ένωση-Συνεργασία που εκπροσωπείται από τον Σωτήρη Τσώνη, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην οποία συσπειρώνονται ταξικά Σωματεία και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων, με μέλη συνδικαλιστές από μέρος του χώρου της κεντροαριστεράς (δεδομένου ότι κεντροαριστεροί συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης-Συνεργασίας) διεκδικούν τη ψήφο των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στις κάλπες για τη νέα διοίκηση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού φορέα, που θα είναι ανοιχτές την Κυριακή και τη Δευτέρα 11 και 12 Δεκέμβρη…

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες είτε την Κυριακή είτε τη Δευτέρα από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννιά το βράδυ. 

Συνολικά δικαίωμα ψήφου έχουν 182 αντιπρόσωποι από 36 Σωματεία μέλη του Εργατικού Κέντρου. Οι αντιπρόσωποι έχουν εκλεγεί από 4.430 εργαζόμενους μέλη των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου. 

Σημειώνεται ότι στην απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας η Ένωση-Συνεργασία έχει οχτώ έδρες, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία τέσσερις έδρες και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων τρεις έδρες. 

Πρόσφατα ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, με δήλωσή του στην Kalamata Journal σημείωσε ότι σε αυτές τις εκλογές ο στόχος είναι να κερδίσει η παράταξή του τις δέκα από τις 15 έδρες. 

Στ.Μ.