Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 17:15

Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα: Συμπαράσταση στον Π.Κάτσαρη για τη συνδικαλιστική του δίωξη

Παναγιώτης Κάτσαρης Παναγιώτης Κάτσαρης

Τη συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Κάτσαρη, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “Δήμητρα”, τονίζει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το οποίο καταγγέλλει ότι το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, σκοπό έχει να αποτρέψει τους εργαζόμενους από τη διεκδίκηση όσων δικαιούνται και καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή του πλαισίου αυτού… 

Ειδικότερα το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα “καταγγέλλει τη συνδικαλιστική δίωξη και εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Παναγιώτη Κάτσαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ (ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο.), γιατί με άλλους συναδέλφους του περιφρούρησαν την απεργία στις 8 Μάρτη. Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για να αποδοθούν οι εγκληματικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών.

Η εργοδοσία πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη, έχει δημιουργήσει φάμπρικα διώξεων σε συνδικαλιστές και κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματα του. Έτσι συλλαμβάνουν και σέρνουν σε δικές συνδικαλιστές και εργαζόμενους όπως πρόσφατα στην Μαλαματίνα, διώκουν καθηγητές που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, συλλαμβάνουν μαθητές σε υπό κατάληψη σχολεία. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους για να καταργηθούν στην πράξη οι αντεργατικοί νόμοι που χτυπούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, φακελώνουν τους εργαζόμενους, μετατρέπουν τα σωματεία σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Να συνεχίσουμε πιο μαζικά τον αγώνα για:

  •     Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  •     Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς”.