Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 21:14

Διαμαρτύρεται το Σωματείο για δυσμενή μετακίνηση του μοναδικού ηλεκτρολόγου μηχανικού στο τηλεφωνικό κέντρο!

Διαμαρτύρεται το Σωματείο για δυσμενή μετακίνηση του μοναδικού ηλεκτρολόγου μηχανικού στο τηλεφωνικό κέντρο!

ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Απαράδεκτη και επικίνδυνη” χαρακτηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας τη μετακίνηση του μοναδικού ηλεκτρολόγου μηχανικού από τον Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας στο τηλεφωνικό κέντρο της ύδρευσης για βλάβες. Το Σωματείο ζητά να επιστρέψει ο εργαζόμενος στον Βιολογικό Καθαρισμό και υπογραμμίζει ότι η μετακίνηση έγινε μόλις μια μέρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση στη ΔΕΥΑΚ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, η οποία κινητοποίηση, σύμφωνα με το Σωματείο, επιχειρήθηκε από τη διεύθυνση να διαλυθεί…

Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας σε ανακοίνωσή του με τίτλο “Με δυσμενή μετακίνηση απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και δήμαρχος Καλαμάτας στην επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων”, σημειώνει τα εξής: “Μία μόλις μέρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα την 20η Μαρτίου, μέσω της Διεύθυνσης της ΔΕΥΑΚ, κοινοποιήθηκε έγγραφο μετακίνησης του μοναδικού ηλεκτρολόγου μηχανικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, από το Βιολογικό της ΔΕΥΑ Καλαμάτας στο τηλεφωνικό κέντρο της Ύδρευσης για βλάβες!

    Εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες για τους λόγους της μετακίνησης.

  1. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος, συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, όπου ο Διευθυντής έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να διαλύσει, καλώντας και την αστυνομία.
  2. Είναι συμβασιούχος (με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ειδικότητας μηχανολόγου ηλεκτρολόγου), καλύπτει κενή οργανική θέση και ανήκει στην κατηγορία των συμβασιούχων που εργάζονται με δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων. 
  3. Σε 2,5 μήνες εκδικάζεται η υπόθεση της μετατροπής της σύμβασής του, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  4. Πριν 6 μήνες περίπου, το Eλεγκτικό συνέδριο απέρριψε διαγωνιστική διαδικασία που είχε να κάνει με φωτογραφική παραχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού Καλαμάτας σε ιδιώτες.
  5. Ενώ η ΔΕΥΑΚ είναι υποστελεχωμένη (μετά από συνταξιοδοτήσεις), ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία, οι Δημοτικές αρχές απαντούν με παραχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με εργασιακές σχέσεις λάστιχο (ορισμένου χρόνου-κοινωφελούς εργασίας-προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ).  

Με αυτές τις εργασιακές σχέσεις, στη λογική κόστους - οφέλους, λειτουργεί και η ΔΕΥΑ Καλαμάτας σήμερα, απαξιώνοντας με κάθε τρόπο το εργαζόμενο προσωπικό της, στην προοπτική της πλήρους ιδιωτικοποίησής της.

Σε αυτές τις συνθήκες η Διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τις βάρδιες για τη  λειτουργία και συντήρηση των δικτύων Ύδρευσης - Αποχέτευσης και Βιολογικού, αδιαφορώντας για την υγιεινή και ασφάλεια, αυξάνοντας και τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της μετακίνησης του συναδέλφου. Ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές ημέρες που έρχονται η παρουσία του ηλεκτρολόγου μηχανολόγου στη θέση του, που είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός της Καλαμάτας, κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Η δε ενέργεια του Διευθυντή κρίνεται ως απαράδεκτη κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία”.