Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 19:44

Έφυγε στις επάλξεις - Ο Παναγιώτης Φαββατάς ήταν αληθινός αγωνιστής

Έφυγε στις επάλξεις - Ο Παναγιώτης Φαββατάς ήταν αληθινός αγωνιστής

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Φαββατάς, άνθρωπος με το “Α” κεφαλαίο και αγωνιστής με το “Α” κεφαλαίο. Ήταν μόνο 63 ετών. Πέθανε κυριολεκτικά στις επάλξεις, έχοντας δικαιωθεί για την μη σύννομη απόλυσή του από το ίδρυμα της Μητρόπολης Μεσσηνίας “Η Στέγη της Εκκλησίας” αλλά συνεχίζοντας τον αγώνα για να δικαιωθούν όλοι οι άδικα απολυμένοι. 

Ο Παναγιώτης Φαββατάς και οι συνάδελφοί του πάλεψαν με τα θηρία και δεν κάμφθηκαν. Κάποιοι τους εγκατέλειψαν, άλλοι τους υποστήριξαν μέχρι τέλους. 

Στη ζωή του συνάντησε και αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες. Ήταν εργαζόμενος στο παλιό Levi’s στην Καλαμάτα. Αγωνιστής από τότε. Είχε εκλεγεί μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και μέλος της Ομοσπονδίας Ιματισμού. Το εργοστάσιο έκλεισε, έμεινε άνεργος με δεκάδες άλλους συναδέλφους του. Στο Εργατικό Κέντρο ξεχώρισε γιατί ήταν πάντα μπροστάρης στις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις. 

Στη “Στέγη της Εκκλησίας” ίδρυσε με συναδέλφους του Σωματείο για την προώθηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μόλις δημοσιεύθηκε στον Τύπο η έγκριση του καταστατικού του Σωματείου ο ίδιος και οι συνάδελφοί του που είχαν πάρει την πρωτοβουλία απολύθηκαν. 

Ξεκίνησε δικαστικός αγώνας που μέχρι τώρα έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά αυτό ίσως δεν έχει πια και μεγάλη σημασία, έτσι όπως έχει μεταλλαχθεί το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό…

Περιμένουμε από το εργατικό κίνημα της Καλαμάτας να μην αφήσει να ξεχαστεί εύκολα ο Παναγιώτης Φαββατάς...

Στ.Μ.