Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 21:03

Εργατική Πρωτομαγιά στην Κυπαρισσία

Εργατική Πρωτομαγιά στην Κυπαρισσία

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το παράρτημα Κυπαρισσίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων Μεσσηνίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος της Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας» διοργανώνουν για την εργατική πρωτομαγιά απεργιακή κινητοποίηση, στις 10.30 το πρωί, στο κτίριο του τοπικού Εργατικού Κέντρου…

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται: «Η Πρωτομαγιά είναι μέρα δική μας, των εργατών όλου του κόσμου. Προχωράμε με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη στον δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες  της τάξης μας, χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες που θυσιάστηκαν για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για την εργατιά, για την απελευθέρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Για έναν κόσμο όπου η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν θα μπαίνουν στη ζυγαριά κόστους- οφέλους για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές της δουλειάς και του ιδρώτα μας.

Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο σε μια σειρά χώρες όπως και στη χώρα μας, με τις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις του Μάρτη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που με πείσμα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνεται η απάντηση σε όλους όσους εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος, που διακηρύττουν ότι θα το εξανθρωπίσουν, ότι θα διορθώσουν τα «κακώς κείμενα», που μας καλούν να μείνουμε «φρόνιμα παιδιά», να αποδεχτούμε όσα αποφασίζουν. Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι να επιλέξουμε ποιος κυβερνητικός διαχειριστής θα μας «σφάζει  με το γάντι», ποιος θα χύνει κροκοδείλια δάκρυα  μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά από κάθε έγκλημα που είχε προδιαγραφεί με το αντεργατικό πλαίσιο που υλοποιούν. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, τα εγκλήματα μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένα στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη, αλλά η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα από τους αγώνες μας.

Ξέρουμε καλά ότι όσο οι ζωές μας θα θυσιάζονται για τα κέρδη τους, συνεχώς θα μετράμε απώλειες, συνεχώς οι ανάγκες μας θα γίνονται καύσιμη ύλη για τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Εμείς, με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας».