Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 10:17

Αντίδραση στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο μέσα από τη συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

φωτό αρχείο από κινητοποιήσεις συνδικάτων στην Καλαμάτα ενάντια στο "νόμο-έκτρωμα" του πρώην υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη φωτό αρχείο από κινητοποιήσεις συνδικάτων στην Καλαμάτα ενάντια στο "νόμο-έκτρωμα" του πρώην υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη

Να δώσουν τα Σωματεία της Καλαμάτας την πρώτη τους αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νέο αντεργατικό “τερατούργημα” της κυβέρνησης μέσω της συγκέντρωσης που διοργανώνεται για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προτείνεται από Συνδικάτα, που συγκάλεσαν το απόγευμα της Τετάρτης σύσκεψη για το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης…

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, “σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα με θέμα το συντονισμό της δράσης των σωματείων ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με στόχο να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Το νέο τερατούργημα που η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας πλασάρουν ως πρόοδο, αφορά τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  •         Την εργασία 13 ώρες τη μέρα με 6ήμερη εργασία και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας!
  •         Την απόλυση εργαζομένου χωρίς αποζημίωση, χωρίς κάποιο λόγο στους πρώτους 6 μήνες!
  •         Την φυλάκιση έως και 6 μήνες για περιφρούρηση απεργίας!

Έγινε πλούσια συζήτηση για τις αντιλαϊκές ανατροπές του νομοσχεδίου, με τους εκπροσώπους των σωματείων να αναδεικνύουν τις επιπτώσεις του σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και κλάδους.

Παράλληλα έγινε κάλεσμα στα σωματεία να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους να μάθουν την αλήθεια. Να μην περάσει η προπαγάνδα και οι πονηριές της κυβέρνησης. Τα συνδικάτα να οργανώσουν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, με ανακοινώσεις, με πλατιές ενημερώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς.

Ως πρώτη αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, προτάθηκε στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, η συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων με αφορμή τα 10 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη, 7μμ στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Στη συγκέντρωση τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης να δώσουν αγωνιστική απάντηση απέναντι στην νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με το νέο αντεργατικό τερατούργημα και στο φασισμό και τα διάφορα μορφώματα, που αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα”.