Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 09:41

Συγκέντρωση και από Σωματεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Συγκέντρωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν διοργανώσει για σήμερα, Δευτέρα, στις εφτά το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Επισιτισμού-Τουρισμού, Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών και τα Σωματεία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Φαρμακοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας. Την ίδια ώρα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα γίνει η συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας…

 

Τα Σωματεία στη σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι “η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, γιου εργάτη της Ζώνης, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ενώ, έναν χρόνο πριν, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. 

Η συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρίσκουν εργαζόμενους και τη νεολαία προβληματισμένους από την ενίσχυση διάφορων φασιστικών μορφωμάτων, την ενίσχυση των φασιστικών πρακτικών σε μια σειρά από χώρους. Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ στη νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες ναζιστές μαζί με ντόπιους “συνεργάτες” τους, που έφτασαν οπλισμένοι από την Κροατία διασχίζοντας την μισή Ελλάδα, ξεσκεπάζει την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του. Τα διάφορα φασιστοειδή στον Έβρο που εξαπέλυσαν κυνηγητό ενάντια στους ξεριζωμένους μετανάστες, στοχοποιώντας τους για τις πυρκαγιές, ενώ είναι και οι ίδιοι θύματα τους.

Τα φασιστοειδή όπως αποδείχθηκε και από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποτελούν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, στηρίζοντας τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, μέσα και έξω από τη Βουλή. Δημιούργησαν εργοδοτικο σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και δουλεμπορικό γραφείο ευρέσεως εργασίας με στόχο να βάλουν στον «πάγο» τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες των εργαζομένων, τις δίκαιες διεκδικήσεις τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για την τήρηση των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια σε έναν χώρο με πολύ μεγάλη επικινδυνότητα και εργατικά «ατυχήματα» που έχουν κοστίσει ζωές. 

Η εργατική τάξη, τα Συνδικάτα, όλα αυτά τα χρόνια πλάι στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, κόντρα σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, δίνουν μάχη ώστε όλα αυτά τα ναζιστικά μορφώματα που βρήκαν την ευκαιρία και βγήκαν από τις τρύπες τους να ξαναγυρίσουν πίσω σ' αυτές.

Στην αλυσίδα της βαρβαρότητας για τα κέρδη του κεφαλαίου μαζί με τις ρατσιστικές-φασιστικές επιθέσεις έρχονται να προστεθούν το έγκλημα στα Τέμπη, οι καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι, οι πλημμύρες τώρα που πνίγουν κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά και πόλεις σε ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο και δεν οφείλονται ούτε σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε σε κάποια αστοχία ή κακία την στιγμή.

Είναι συνειδητά εγκλήματα όπου διαχρονικά έχουν διαπράξει και εξακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημοτικές αρχές, γιατί έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων ενώ μέτρα και έργα που μπορούν να προστατεύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια από φυσικές καταστροφές και άλλα κοστίζουν και αφήνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απροστάτευτα.

Ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού, που κάνει τα στραβά μάτια στα τάγματα εφόδου, αλλά ικανό να χτυπά τις εργατικές διαδηλώσεις και να μοιράζει χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα.

Και την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι να ψηφίσει την νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που εισάγει νέες «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών. Νομιμοποιεί την πολλαπλή απασχόληση μέχρι και 13 ώρες τη μέρα, δηλαδή έως και 78 ώρες τη βδομάδα. Βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.  Μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το νομοσχέδιο στις επιτροπές της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων στα εργατικά δικαιώματα και την αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει φτώχεια, ακρίβεια, αφήνει το λαό έρμαιο στα φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Απέναντι σε ένα κράτος που δεν μπορεί να ξεκόψει από τον φασισμό και τον χρησιμοποιεί για μπροστάρη απέναντι στις εργατικές λαϊκές διεκδικήσεις, απαντάμε με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη.

Διαδηλώνουμε μαζικά, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Να μην περάσει η νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Για 35ωρο - 7ωρο-5νθημερο

Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς

Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας

Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Για πραγματικά ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φθηνό ρεύμα για το λαό”.