Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 13:06

Νέο Σωματείο στο Δήμο Καλαμάτας – Διαμαρτυρία για απλήρωτους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ

Νέο Σωματείο στο Δήμο Καλαμάτας – Διαμαρτυρία για απλήρωτους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμάτας είναι απλήρωτοι δύο μήνες τώρα και είναι πιθανό να μην πληρωθούν σύντομα, διαμαρτύρεται η προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου Καλαμάτας…

 

Το νέο Σωματείο σημειώνει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν πληρώνονται εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ όταν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους είναι ανεξήγητος, ενώ επισημαίνουν ότι φέτος πληρώθηκαν οι μισοί εργαζόμενοι και οι άλλοι μισοί όχι!

Η διαμαρτυρία του Σωματείου, που καλεί τους εργαζόμενους στις δημοτικές και κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου να εγγραφούν σε αυτό και να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους, έχει ως εξής: «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι εδώ και 2 μήνες συνάδελφοί μας στα ΚΔΑΠ του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι και απ΄ o, τι φαίνεται δεν θα πληρωθούν ούτε τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο με την ανανέωση της σύμβασης μας, για λόγο ανεξήγητο, υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων των ΚΔΑΠ του Δήμου. Φέτος η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η διοίκηση επέλεξε να πληρώσει τους μισούς εργαζόμενους στην ώρα τους, αφήνοντας τους άλλους μισούς απλήρωτους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις.

Ζητάμε:

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και να μπει ένα τέλος στην επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση των πληρωμών.

Καλούμε:

Όλους τους συναδέλφους μας να εγγραφούν στο νέο σωματείο για να αυξήσουμε την δύναμή μας και να διεκδικήσουμε από κοινού τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Δήμου Καλαμάτας.