Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 12:28

“Να πάρουμε τη ζωή μας πίσω!” - Διαμαρτυρία στην Εφορία με αφορμή κατάσχεσης πρώτης κατοικίας

“Να πάρουμε τη ζωή μας πίσω!” - Διαμαρτυρία στην Εφορία με αφορμή κατάσχεσης πρώτης κατοικίας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Την κατοικία της (πρώτη) κινδυνεύει να χάσει η αυταπασχολούμενη Τασία Τατσοπούλου, από το ίδιο το κράτος, για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ 8.000 ευρώ συν χαράτσι τόκων 3.500 ευρώ, ενώ προσπαθεί σταθερά να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της Εφορίας. Τη συμπαράστασή τους στην Τασία Τατσοπούλου εκδήλωσαν το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καλαμάτας, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και άλλοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. 

 

Υπογραμμίστηκε, το τόνισε και η ίδια η κ.  Τατσοπούλου, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση αλλά στην ίδια μοίρα είναι πολλοί άλλοι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι δεν πρέπει να ντρέπονται αλλά χρειάζεται να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και μαζικά να διεκδικηθεί η προστασία των φτωχών εργατικών στρωμάτων. 

Το επόμενο ραντεβού διαμαρτυρίας κλείστηκε για μεθαύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων ενάντια στο νομοσχέδιο που επιβάλλει τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην οδό Κρήτης και Φαρών και ακολούθως πορεία στην Εφορία Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης, με την Τασία Τατσοπούλου, τη Στέλλα Χρηστέα και την Αγγελική Ρηγανάκου από το Σύλλογο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, επισκέφθηκαν τη διευθύντρια της Εφορίας και ζήτησαν να σταματήσουν οι διαδικασίες άδικων κατασχέσεων από το κράτος χωρίς να δίνεται δυνατότητα στους οφειλέτες εφαρμόσιμων ρυθμίσεων για την καταβολή των δόσεων. 

Η κ. Τατσοπούλου τόνισε ότι είχε κάνει ρύθμιση για τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ, την οποίας όμως κάποια στιγμή, με τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, την έχασε. Πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος αντισυνταγματικός, όπως είπε, και μνημονιακός, που εξακολουθεί να επιβάλλεται ενώ δεν υπάρχει πια μνημόνιο και κάλεσε το Ελληνικό Δημόσιο να πάρει τα λεφτά από τους εφοπλιστές αλλά και από τους βουλευτές, διερωτώμενη με ποιον τρόπο έχουν εκείνοι ρυθμίσει τα δικά τους δάνεια. 

Επίσης ζήτησε από τον κόσμο να μην ντρέπεται για τις οφειλές του, υπογραμμίζοντας ότι “δεν ντρέπομαι γι’ αυτά είναι δικά τους. Τέσσερις ανακεφαλαιώσεις έχουν γίνει για τις τράπεζες. Μην ντρέπεται κανένας, να γίνουμε πολλοί, να πάρουμε τη ζωή μας πίσω”. 

Στ.Μ.