Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 11:53

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση για την απεργία των γιατρών

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται για αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας των γιατρών του δημόσιου τομέα, ανακοίνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, θέτοντας ως αιτήματα “Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας ως κόστος”...

 

Η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί και το Σωματείο Συνταξιούχων σημειώνει σχετικά με τη συμμετοχή του: “  Τα κονδύλια που αναγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό, (από όλες τις Κυβερνήσεις), κάθε χρόνο είναι όλο και λιγότερα για την υγεία και δεν επιτρέπουν προσλήψεις μόνιμου Ιατρικου και Νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν επιτρέπουν βελτίωση στις υποδομές ούτε καν την συντήρηση των υπαρχόντων. 

Την ίδια στιγμή δισεκατομμύρια κατασπαταλώνται για εξοπλισμούς, για την συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για την τακτική συμμετοχή της χώρας μας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.

Δεν ανεχόμαστε αυτό που ζούμε. Δεν ανεχόμαστε να θέλουν να μας περάσουν ως κανονικότητα την κατάσταση που επικρατεί στην εμπορευματοποιημένη πλέον υγεία”.