Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 10:22

Στις 28 Φλεβάρη η πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ

Από την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στην Καλαμάτα: Δημήτρης Φαββατάς, Γιώργος Πετρόπουλος, Κώστας Γαλιώτος, Δημήτρης Μπράτης, Βέτα Πανουτσάκου Από την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στην Καλαμάτα: Δημήτρης Φαββατάς, Γιώργος Πετρόπουλος, Κώστας Γαλιώτος, Δημήτρης Μπράτης, Βέτα Πανουτσάκου

Στις 28 Φλεβάρη, ακριβώς στην επέτειο του ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη, θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου. Την ίδια μέρα έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία Εργατικά Κέντρα της χώρας και Ομοσπονδίες που δεν συμπλέουν με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Τα αιτήματα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, ενώ αναφέρονται και στην ανάγκη στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό…

 

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ επισημαίνονται τα εξής: «Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής  Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-2017, να αυξηθεί και να επεκταθεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.α.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η Απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!".