Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 19:49

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση για την 1η Μάη

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Η 1 Μάη 2024 μας βρίσκει τους συνταξιούχους και τις οικογένειες μας στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 10 ετών.

Η ενιαία επίθεση των κομμάτων και των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου, μας έχει φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι συντάξεις μας δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών μας, παρότι για 10ετίες από τα χέρια μας φτιάχτηκε ο πλούτος αυτής της Χώρας.

 

Όπως αγωνιστικά, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε την επίθεση σε βάρος μας, υπερασπιστήκαμε την ζωή μας και τα δικαιώματα μας, έτσι θα συνεχίσουμε.

Να γίνει υπόθεση ακόμα περισσότερων σωματείων και φορέων η πάλη ενάντια στην ακρίβεια και στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από το κράτος και τις τράπεζες. Αγωνιζόμαστε για μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές μας ανάγκες. Να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν και προωθούν αυτές τις πολιτικές.

138 χρόνια από την ηρωική 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.