Στη διαμαρτυρία καλούν η Επιτροπή Σωματείων Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μεσσηνίας, το Παράρτημα Μεσσηνίας ΔΕΚΟ Τραπεζών και το Παράρτημα Πελοποννήσου ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.
Στο κείμενό τους τα Σωματεία και οι επιτροπές των συνταξιούχων τονίζουν: “ΟΛΟΙ, την Πέμπτη 14/11 στις 10,30 μ.μ. έξω από την ALPHA BANK (Αριστομένους) για να εκφράσουμε την αντίθεση μας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Οι συνταξιούχοι δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητα που θέλουν να μας πλασάρουν τα κοράκια.
Πολύτεκνη οικογένεια, ενώ πληρώνει κανονικά τα δάνεια της, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, δέχτηκε απειλητική επιστολή, από την Τράπεζα, για πλειστηριασμό της πρώτης της κατοικίας. Μάλιστα η επιστολή παραδόθηκε με δικαστικό επιμελητή και καλούσε την οικογένεια εντός 5 ημερών να εξοφλήσει το σύνολο του Δανείου, παραγνωρίζοντας την δικαστική απόφαση, που της είχε κοινοποιηθεί έγκαιρα από τη Δικηγόρο της οικογένειας.
Η επιστολή αυτή δεν είναι τυχαία ούτε από λάθος. Εκατοντάδες συμπολίτες μας, έχουν δεχτεί ανάλογες απειλητικές επιστολές. Εκατοντάδες πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί μέχρι το τέλος του 2024 για τον Νομό μας. Ενα ανελέητο κυνήγι εκβιασμών, πιέσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας βρίσκεται την περίοδο αυτή στην ημερήσια διάταξη, σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, και θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμα.
Θυμίζουμε ότι οι πλειστηριασμοί είναι από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για τα «πακέτα» του Ταμείου Ανάκαμψης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Το πραγματικό δίλημμα το θέτουν οι ίδιες οι εξελίξεις: `Η θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος στο έλεος των τραπεζών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- Να ανακληθεί τώρα η απειλητική επιστολή, προς την πολύτεκνη οικογένεια.
- Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας.
- Άμεσο κούρεμα οφειλών για τα χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος, διαγραφή τόκων και τοκοχρεολυσίων.
- Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά”.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004