Όπως τόνισαν οι συνδικαλιστές στον αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο του δημάρχου, με το σταμάτησα της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών από το ΕΣΠΑ μέχρι το 2019, οι συμβασιούχοι που εργάζονται σε αυτές κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ και θα κινδυνεύσει και η ίδια η λειτουργία των δομών. Ο αντιδήμαρχος αναγνώρισε ότι σε περίπτωση που θα έφευγαν οι εργαζόμενοι από τις δομές η συνέχιση λειτουργίας τους θα έμπαινε σε κίνδυνο, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, από τους 52 εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας μόνο οι 12 είναι μόνιμοι. Ωστόσο είπε πως θεωρεί αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.
Στον αντιδήμαρχο μίλησαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, Βασίλης Τζαμουράνης και του επέδωσαν ψήφισμα, το οποίο ζήτησαν να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπως και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης εξέφρασε την άποψη ότι οι κοινωνικές δομές των Δήμων είναι τόσο καταξιωμένες στην κοινωνία που είναι απίθανο να τεθεί σε κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας τους με την παύση της εργασίας που προσωπικού τους. Πάντως τόνισε ότι χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση της υπόθεσης και εγρήγορση. Σε ό,τι αφορά το ψήφισμα, ο αντιδήμαρχος είπε ότι η δημοτική αρχή θα υποβάλει σχετικό κείμενο προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ίδιο θα γίνει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004