Κυριακή, 14 Ιουνίου 2026 17:55

Προσωρινή διαταγή θα ζητήσει ο Δήμος για να μην πληρώσει τις 61.000 ευρώ και τους τόκους στους 2 μουσικούς της Φιλαρμονικής

Προσωρινή διαταγή θα ζητήσει ο Δήμος για να μην πληρώσει τις 61.000 ευρώ και τους τόκους στους 2 μουσικούς της Φιλαρμονικής

Εσφαλμένη θεωρεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας τη δικαστική απόφαση, με την οποία δικαιώθηκαν δύο μουσικοί της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, υπέρ των οποίων επιδικάστηκε ποσό άνω των 61.000 ευρώ, συν τους τόκους, για διαφορά αποδοχών. Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Δημοτική Επιτροπή, όπου η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας είναι να ζητηθεί προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και της αίτησης αναστολής. 

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσσηνίας (Κεντρική Έδρα Καλαμάτας), με την απόφαση 75/2026 αποδέχτηκε το αίτημα των δύο μουσικών ότι “ο εναγόμενος Δήμος Καλαμάτας, δια των αρμοδίων οργάνων του, παράνομα και εσφαλμένα δεν κατέταξε τους ενάγοντες (...) στην ειδική κατηγορία του ΤΕ Αρχιμουσικού”, στην οποία ο Δήμος υποχρεώνεται να τους κατατάξει αναδρομικά από την 1.05.2024, ότι οφείλει να τους καταβάλει το μουσικό επίδομα και την αποζημίωση γάλακτος, καθώς και αποζημιώσεις για πρόβες και παραστάσεις σε Κυριακές και αργίες, πέραν των προσδιορισμένων υπηρεσιών. 

Συνολικά στον ένα μουσικό το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 35.514 ευρώ και στον δεύτερο ποσό 26.000 ευρώ. 

Εκείνο που δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο ήταν το αίτημά τους για αποζημίωση με 1.000 ευρώ του καθενός, λόγω ηθικής βλάβης.