Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 18:17

Μικρά από την Kalamata Journal: “Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα…” για την τεχνική έκθεση για τα αντιπλημμυρικά!

Μικρά από την Kalamata Journal: “Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα…” για την τεχνική έκθεση για τα αντιπλημμυρικά!

Ποτέ ξανά και πουθενά δεν γνωρίζουμε να έχει συμβεί αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με το Δήμο Καλαμάτας και με το πιο σημαντικό μάλλον ζήτημα για την πόλη, τους κατοίκους της, την οικονομία της, το μέλλον της…

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία για την επιλογή ή αξιολόγηση των παρεμβάσεων που θα γίνουν για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης όμως ο Δήμος Καλαμάτας είναι παντελώς απών από αυτή. 

Σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου (και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας), Παναγιώτης Νίκας, παρέδωσε στο υπουργείο Υποδομών την τεχνική έκθεση που ετοίμασαν ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  Δημήτρης Κουτσογιάννης με τους συνεργάτες του, σχετικά με τη μελέτη του Μορέα για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. 

Ρωτήσαμε σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, αν έχει ενημερωθεί για την τεχνική έκθεση και η απάντησή του μας γέμισε προβληματισμό: “Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα… Υπάρχει έκθεση; Δεν ξέρουμε κάτι”. 

Να υποθέσουμε ότι ο περιφερειάρχης, είτε επειδή το ξέχασε είτε επειδή έχει θυμώσει με τον δήμαρχο είτε επειδή θέλει να εμφανιστεί ως ο σωτήρας της Καλαμάτας είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν ενημέρωσε τον κ. Βασιλόπουλο. 

Ο κ. Βασιλόπουλος από την πλευρά του τι έκανε για να μάθει τι λέει αυτή η τεχνική έκθεση για το ζήτημα που έχει πάρει διαστάσεις εφιάλτη για πολλούς κατοίκους, ιδιαίτερα μετά την πλημμύρα του 2016; 

Το θέμα αυτό είναι το πιο σοβαρό από όσα έχει να ασχοληθεί η δημοτική αρχή. Συνδέεται άλλωστε και με την κλιματική ουδετερότητα, στην οποία τόσο πολύ έχει επενδύσει επικοινωνιακά η δημοτική αρχή μετά την επιλογή της μεταξύ της 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων και ενόψει των εκλογών που θα γίνουν σε 12 μήνες. 

Οφείλει η δημοτική αρχή να αφήσει τους εγωισμούς επειδή δεν πέρασε η θέση της υπέρ της μελέτης του Μορέα και να ζητήσει άμεσα από την Περιφέρεια την τεχνική έκθεση. 

Πρέπει να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς χάσιμο χρόνου, να καλέσει στη συνεδρίαση τον καθηγητή Δημήτρη Κουτσογιάννη, να ενημερωθεί επίσημα για το περιεχόμενο της έκθεσή του και να εκφράσει το Σώμα τις απόψεις του. 

Αν δεν το κάνει αυτό η δημοτική αρχή, οφείλουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προκαλέσουν μια τέτοια συνεδρίαση. 

Στ.Μ.